BEČ

Hrvatska na turističkom sajmu u Beču jedna od najtraženijih destinacija

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U Beču je u četvrtak otvoren međunarodni turistički sajam "Odmori 2020" (Ferienmesse), na kojem, među 800 izlagača iz više od 80 zemalja, i Hrvatska, omiljena turistička destinacija Austrijanaca, predstavlja svoju bogatu turističku ponudu koja bi mogla privući velik broj austrijskih gostiju.

"Hrvatska je jedna od omiljenih turističkih destinacija u koju Austrijanci putuju više puta godišnje i u vlastitom prijevozu", rečeno je uoči početka turističkog sajma na konferenciji za novinare, na kojoj su predstavljeni novi trendovi putovanja za 2020.

Uz dvanaest suizlagača: udruženja, privatnog smještajnog sektora te turističkih zajednica Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije, Hrvatska turistička zajednica (HTZ) ove godine tradicionalno se na sajmu predstavlja u okruženju sredozemnih turističkih destinacija na izložbenom prostoru od 120 četvornih metara.

"Štand je jako dobro posjećen, a u susretima s predstavnicima medija te poslovnim partnerima i turoperatorima predstavljaju se promotivne mogućnosti", izjavio je Hini direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice (HTZ) u Beču Branimir Tončinić,  koji je posebno napomenuo važnost austrijskog tržišta za hrvatski turizam te kontinuirani rast turističkog prometa iz Austrije.

Tončinić je kazao da su Austrijanci česti gosti u Hrvatskoj u glavnom dijelu sezone, kao i u predsezoni i posezoni, što potvrđuje i  treće mjesto koje Austrija zauzima na listi top tržišta s kojih Hrvatsku posjećuje najviše turista.

Prema prvim službenim najavama austrijskog organizatora putovanja Ruefa Reisenkompass, 90 posto Austrijanaca planira ove godine odlazak na godišnji odmor.

Tončinić ocjenjuje da treba očekivati pozitivan trend u turističkom prometu između Hrvatske i Austrije, s obzirom da su 2020. najtraženije destinacije Italija, Hrvatska, Njemačka, Grčka i Španjolska.

"Kao što se vidi Hrvatska je i dalje, kao i dugi niz proteklih godina, na drugom mjestu iza Italije kao najtraženija i najpoželjnija destinacija za godišnji odmor  Austrijanaca", kaže Tončić dodajući da je buking još u početnoj  fazi, ali da se očekuje  nastavak pozitivnih trendova.

Hrvatska je, uz Italiju, i najposjećenija auto destinacija Austrijanaca, navodi direktor predstavništva HTZ u Beču, jer prema istraživanju organizatora putovanja 49 posto Austrijanaca putuje na odmor u vlastitom prijevozu.

Hrvatsku je tako 2019. posjetilo više od 1,4 milijuna turista iz Austrije, koji su ostvarili više od 7,7 milijuna noćenja.

Po Tončićevim riječima u prvih petnaest dana siječnja ove godine ostvareno je 27 posto više dolazaka i 18 posto više noćenja sa austrijskog tržišta  u odnosu na isto razdoblje lani.

Država partner bečkom sajmu ove godine je Dominikanska republika, a organizatori očekuju da će Ferienmesse, koji traje do 19. siječnja, posjetiti više od 160.000 posjetitelja.

Usporedno s Ferienmesse održava se i sajam luksuznih automobila Vienna Autoshow.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini