jadan

Elon Musk više nije najbogatiji čovjek na svijetu. Samo je ove godine izgubio 31 milijardu dolara

| Autor: Novi list
(Foto Reuters)

(Foto Reuters)


Šef Tesle Elon Musk više nije najbogatiji čovjek na svijetu. Prema Bloombergovom indeksu milijardera, s "trona" ga je skinuo osnivač Amazona Jeff Bezos, čije bogatstvo se trenutačno procjenjuje na više od 200 milijardi dolara, dok je vrijednost Muskove imovine pala na 198 milijardi.

Prema Bloombergovom indeksu, Bezos je samo u prva dva mjeseca ove godine već zaradio nove 23 milijarde dolara, dok je Musk u istom periodu izgubio oko 31 milijardu.

Također, cijena Amazonove dionice ove je godine porasla za više od 18 posto, dok je Teslina pala za 24 posto. Bezos se nedavno riješio dijela dionica Amazona u vrijednosti od 8 i pol milijardi dolara, ali je i dalje ostao najveći pojedinačni dioničar ovog diva online trgovine s 9,56 posto udjela. Musk, pak, u Tesli ima oko 20 posto vlasničkog udjela.

Musk, koji se uz Teslu, nalazi na čelu društvene mreže X i high-tech kompanije SpaceX, dospio je na vrh liste najbogatijih ljudi na svijetu u svibnju prošle godine, kad je svrgnuo Bernarda Arnaulta, predsjednika i izvršnog direktora tvrtke za luksuznu robu LVMH.

Arnault se sada nalazi na trećem mjestu, s imovinom procijenjenom na 197 milijardi dolara.

Spomenuti trojac posljednjih se godina redovito izmjenjuje na Bloombergovoj ljestvici najbogatijih, koja se temelji na fluktuacijama na burzi i drugim ekonomskim podacima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini