ZAGREB

HTZ: Za Uskrs se u Hrvatskoj očekuje više od 550 tisuća turističkih noćenja

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Za Uskrs se u Hrvatskoj očekuje oko 160 tisuća turističkih dolazaka te oko 550 tisuća noćenja, izvijestili su u srijedu iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ) koja je provela anketu među županijskim, odnosno regionalnim turističkim zajednicama.

Prema dobivenim podacima, u Hrvatskoj se tijekom produženog uskrsnog vikenda, u razdoblju od 7. do 10. travnja, očekuje oko 160 tisuća dolazaka te oko 550 tisuća turističkih noćenja, naveli su iz HTZ-a.

"Dosadašnji tijek turističkog prometa u skladu je s našim očekivanjima i predviđanjima s obzirom na provedene promotivne aktivnosti i povratne informacije naših najvećih partnera sa emitivnih tržišta, a dodatno nas vesele pozitivne najave za nadolazeći Uskrs", kazao je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Ove godine, kako je naveo, tijekom uskrsnih blagdana očekuje se rast u dolascima od oko osam posto te u noćenjima od oko pet posto u odnosu na Uskrs prošle godine.

"Bila bi to odlična uvertira u preostali proljetni dio godine, a onda i u glavni ljetni dio kada u hrvatskim destinacijama boravi najveći broj turista", izjavio je Staničić.

Iz HTZ-a napominju kako se tijekom Uskrsa najveći broj dolazaka i noćenja očekuje na obali, odnosno procjenjuje se kako će u jadranskim županijama biti ostvareno oko 490 tisuća noćenja, a preostali dio na kontinentu.

Gledano po županijama, najveći turistički promet se očekuje u Istri i na Kvarneru, a gledano prema tržištima najveći se broj gostiju očekuje s domaćeg tržišta, ali i iz susjednih i teritorijalno bližih zemalja, kao što su Njemačka, Austrija, Slovenija, Italija i dr.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini