PREDSJEDNIK VLADE ANDREJ PLENKOVIĆ:

Novi paket mjera pomoći građanima i gospodarstvu od 1. travnja

| Autor: HINA
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da će novi paket mjera pomoći građanima i gospodarstvu biti usvojen u ožujku i na snagu će stupiti 1. travnja, a rekao je i da su u stranci zadovoljni zadnjom anketom rejtinga te da je HDZ uvjerljiv.

“Zadovoljni smo i sa zadnjom anketom, HDZ je uvjerljiv, sedma godina mandata”, istaknuo je Plenković odgovarajući na pitanja novinara, nakon sjednice šireg Predsjedništva HDZ-a.

Govorio je i o mjerama pomoći koje bi se trebale nastaviti nakon 31. ožujka.

"Znamo da će novi paket mjera biti usvojen u ožujku, a stupit će na snagu 1. travnja. Svi resori su angažirani. Ići ćemo u korist i građana i gospodarstva", rekao je premijer Plenković upitan o novom paketu pomoći građanima i gospodarstvu.

Podsjetio je da je Vlada politikom intervencionizma očuvala radna mjesta, 800.000 radnika u privatnom sektoru je dobilo plaću zahvaljujući intervenciji Vlade u vrijeme koronakrize, 130 poduzeća je ostalo "na nogama", rasteretili su gospodarstvo od brojnih poreza i davanja, smanjivali stopu PDV-a ,regulirali cijene struje, plina i naftnih derivata i drugo.

"Tako ćemo nastaviti i dalje u mjeri u kojoj je to potrebno s obzirom na okolnosti da smo u situaciji da nam je Europska komisija prije nekoliko dana predvidjela gospodarski rast u 2022. od 6,3 posto BDP-a. Učinili smo i niz napora da zadržimo ekonomski i socijalni standard građana", poručio je.

Najavio je i kada mjere u ožujku budu gotove - tada će ih i predstaviti javnosti.         

Plenković je izrazio zadovoljstvo zadovoljstvo interesom građana za upisom državnih obveznica, kazavši da to bio odličan potez. Istaknuo je kako su time poslali poruku da se refinanciranje nekih dospjelih zaduženja države može financirati i izdavanjem državnih obveznica.

Smatra kako je to dobro i za aktiviranje tržišta kapitala te slanje poruke povjerenja državi i javnim financijama.  

Imamo jako puno posla, ne znam kome je u interesu govoriti o izborima godinu i pol prije 

Predsjednik HDZ-a je, na višekratne novinarske upite vezano uz izbore, rekao da na Predsjedništvu nisu razgovarali o kandidatima za Predsjednika Republike.

"Ta tema nije bila niti predmetom promišljanja, a kamoli razgovora", naglasio je Plenković.

Naveo je i kako nisu razgovarali niti o tome hoće li on na predstojećim parlamentarnim izborima biti kandidat za premijera.

"Ni o tome nismo razgovarali. Mi imamo jako puno posla. Ne znam kome je u interesu govoriti o izborima godinu i pol dana prije izbora", poručio je Plenković.

Zamoljen za komentar izjave predsjednika Vrhovnog suda Radovana Dobronića za N1 koji je kazao da se namjerno opstruira rad DORH-a i ne daje im se dovoljno sredstava kako bi radili svoj posao,  premijer je kratko rekao : 

"Nemam pojma, nisam ga ni čuo ni gledao. Smatra da je to smiješna teza koja je pokušana biti plasirana". 

Plenković je istaknuo  da za DORH ima sredstava, i da samo treba pogledati državni proračun.  "Opet nekakvo izvrtanje činjenica koje ne stoji", naglasio je.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of