LONDON

Više cijene karata podigle Ryanairov prihod na kraju 2022.

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Niskobudžetni irski zrakoplovni prijevoznik Ryanair izvijestio je u ponedjeljak o skoku prihoda u posljednjem prošlogodišnjem tromjesečju zahvaljujući višim cijenama karata i snažnoj potražnji za putovanjima za vrijeme blagdana.

U trećem fiskalnom tromjesečju, zaključno s prosincem, Ryanair je poslovao s neto dobiti od 211 milijuna eura, kada se isključe jednokratne stavke. Isto razdoblje 2021. godine zaključili su s neto gubitkom od 95,8 milijuna eura.

Rezultat je gotovo tri puta bolji nego u pretpandemijskoj 2019. godini, istaknuli su.

Ukupni poslovni prihod poskočio je 57 posto, na 2,3 milijarde eura, a prevezeno je 38,4 milijuna putnika, za četvrtinu više nego na kraju 2021.

U odnosu na pretpandemijsku 2019. njihov je broj veći za sedam posto.

U Ryanairu ističu „oslobađanje suspregnute potražnje za putovanjima" tijekom praznika u listopadu i božićnih i novogodišnjih blagdana. Navode i da su cijene karata bile 14 posto više nego u 2019.

Najavili su i 230 novih linija i povećanje tržišnog udjela Italiji, Poljskoj, Irskoj i Španjolskoj i dodali da su vratiti punu plaću oko 95 posto posada. 

Izvršni direktor Michael O'Leary rekao je da su proširili flotu za 11 Gamechangersa koji imaju četiri posto manje sjedala i troše 16 posto manje goriva.

O'Leary je najavio i više od 200 milijuna dolara ulaganja u opremu za zrakoplove koja bi im trebala uštedjeti 1,5 posto goriva.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater