ZAGREB

Prva konferencija Infobip Shift izvan Europe - 23. svibnja u Miamiju

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Tvrtka Infobip organizira prvu konferenciju Infobip Shift izvan Hrvatske i Europe, 23. svibnja 2023. u Miamiju u SAD-u, što je prva takva konferencija u organizaciji neke hrvatske kompanije na drugom kontinentu, kažu za Hinu iz Infobipa.

Najavljujući prvo američko izdanje te developerske konferencije, član uprave Infobipa za developersko iskustvo Ivan Burazin i voditelj projekta Infobip Shift Miami Nikola Radišić, kažu da u Miamiju očekuju petsto do tisuću posjetitelja s istaknutim imena iz developerskog svijeta.

"Hrvatsku konferenciju u Miamiju ćemo predstaviti i podijeliti s lokalnom i regionalnom scenom te postaviti temelj budućim izdanjima", kaže Radišić.

Za Miami kažu i da je rastući tech hub u SAD-u, s rastućom zajednicom developera i startupova.

Član uprave Infobipa Burazin kaže kako je u planu da Infobip Shift USA ostane godišnji developerski događaj.

"Hoće li domaćin uvijek biti Miami, teško je reći, ali riječ je o gradu koji ima aktivnu i rastuću tech scenu, te atraktivnu energiju koja privlači ljude, tako da ga za sada vidimo kao dugoročnog domaćina", kaže taj član uprave Infobipa, tvrtke-prvog hrvatskog jednoroga.

Upitan o važnosti i rastućoj popularnosti developerskih konferencija, odgovara da su te konferencije važne jer povezuju developere iz cijelog svijeta, dovodeći ih na jedno mjesto gdje se mogu upoznavati i razmijeniti ideje.

Smatra da je to oblik ulaganja u znanje developera, koji osim trendova i iskustava na konferencijama mogu pronaći i novog poslodavca, klijenta ili partnera, ili neko novo rješenje.

Kako raste popularnost te profesije raste i popularnost tih konferencija i potreba za "networkingom" i učenjem novih znanja, posebice kod mladih kojih je, po Burazinu, sve više zainteresirano za developersku profesiju.

Veća međunarodna vidljivost 

"Stoga i Infobip, kao i većina svjetskih tehnoloških kompanija, ulaže sve veće napore u izgradnju odnosa s developerima i poboljšanje developerskog iskustva", iznosi Burazin.

Na pitanje o očekivanjima i razlikama Infobip Shifta Miami i Infobip Shift u Zadru na jesen, kaže da je zadarsko izdanje već prepoznato kao jedno od najvećih i najkvalitetnijih u Europi, što potvrđuje i da je u 2022. privuklo posjetitelje iz više od 50 zemalja svijeta.

Zato Infobip ima velika očekivanja i za konferenciju Infobip Shift Zadar 2023. te za 18. i 19. rujna najavljuje vrhunski program i produkciju.

"Vjerujem kako će konferencija u SAD-u potvrditi snagu Infobip Shift brenda i da ćemo uspjeti prenijeti energiju Zadra u Miamiju. Očekujem i da svi sudionici Infobip Shifta u Miamiju konferenciju napuste ne samo s novim znanjima i kontaktima, već i izvrsnim dojmovima koji se brzo prenose u developerskim krugovima", zaključuje Burazin.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini