ZAGREB

Potpisan 45 mln kn vrijedan ugovor za rekonstrukciju Primorske ulice u Novalji

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture izvijestilo je da je u ponedjeljak potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt  prve faze rekonstrukcije Primorske ulice u Novalji, vrijedan više od 45 milijuna kuna.

Ugovor, sufinanciran EU sredstvima, potpisali su u Ministarstvu potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i gradonačelnik Grada Novalje Ivan Dabo.

Rekonstrukcijom Primorske ulice (1. faza), pristupne cesta luci otvorenoj za javni promet Luka Novalja-luka Jug, doprinijet će se većoj protočnosti prometa i povećanju prometne sigurnosti čime će se smanjiti opterećenost pristupne ceste.

Kako se navodi u priopćenju, projekt uključuje i rekonstrukciju 139 parkirališnih mjesta, kao i montažu solarnih klupa i čekaonica te izvođenje horizontalne signalizacije kojom će se olakšati pristup osobama s posebnim potrebama.

Iz Ministarstva navode da je to nastavak velikog ciklusa ulaganja u lučku infrastrukturu te dodaje da se sredstvima Kohezijskog fonda trenutno sufinanciraju 22 projekta rekonstrukcije ili izgradnje luka i pristupne infrastrukture u lukama od županijskog i lokalnog značaja diljem jadranske obale. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum