MEDULINSKO KONCERTNO LJETO

Tenor i glasovir u Crkvi sv. Agneze: TOMAIĆ I VEŠLIGAJ ZA KRAJ SEZONE

| Autor: Vanesa BEGIĆ

Dobro raspoloženi i uigrani glazbenici Tomaić i Vešligaj   izvodili su djela talijanske vokalne lirike od najpoznatijih arija, canzona i romanca

Medulinsko koncertno ljeto, nakon niza uspješnih koncerata u izvedbi raznih umjetnika privedeno je kraju nastupom poznatog pulskog tenora Zorana Tomaića uz glasovirsku pratnju Sandra Vešligaja u crkvi sv. Agneze.

Kako nam je sam Tomaić ispričao, u tom je prostoru nastupio je prvi put 1994. godine, kada se osnivala Turistička zajednica ove Općine. Tomaić se prisjetio i kritike našeg suradnika danas nažalost pokojnog suradnika-muzikologa, Radoslava Jambrošića, koji je prije 25 godina napisao, saževši Tomaićev koncertni nastup, "Izuzetan glazbeni doživljaj".

Sudeći po oduševljenju publike, tada, kao niti sada, magija tenora i klavira u tom prostoru nije izostala, a na repertoaru su bila djela poznatih svjetskih skladatelja iz raznih epoha.

Dobro raspoloženi i uigrani glazbenici Tomaić i Vešligaj izvodili su djela talijanske vokalne lirike od najpoznatijih arija, canzona i romanca.

Tomaić je istaknuo da je to bila večer izuzetnih emocija. I Zomaić i Vešligaj imaju bogat životopis, te   održali su brojne koncerte u zemlji i inozemstvu.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater