PROMOCIJA ALBUMA

TAMARA OBROVAC za Valentinovo tradicionalno nastupa u pulskom INK-u. "BIT ĆE I INTIMNO I ŽIVO"

| Autor: Zoran ANGELESKI
(Neven LAZAREVIĆ)

Na novom albumu prevladava intimistički prizvuk, no album nije lišen strasti i snage. Svirat ćemo barem tri življe, ritmičnije skladbe: "Afro blue Istra", "Trukinja / Grano turco" te, premda nije na albumu, "Dvi divojke", priču o mojoj baki Uliki i njenoj prijateljici Amaliji, koje su se udale za dva brata i bile najbolje prijateljice, kaže Tamara

Tradicionalnim nastupom pred Puljanima za Valentinovo, Tamara Obrovac sa svojim TransAdriatic quartetom sutra će u 20 sati na Maloj sceni Istarskog narodnog kazališta koncertno promovirati svoj novi, 12. autorski album "TransAdriaticum", objavljen prije osam mjeseci za austrijski Alessa Records. Album je preksinoć uspješno predstavljen riječkoj publici u HKD-u Sušak.

- U Rijeci je bilo fenomenalno; prepuno ljudi i odlična atmosfera. Sutra u pulskom INK-u snimamo promotivni audio-video materijal, budući da pulsko kazalište ima novi klavir, čime su nam omogućeni kvalitetnija snimka i zvuk, a i ansambl je na okupu, kaže Tamara.

Zajedno s istančanom interpretatoricom pjesama i jednako istančanom skladateljicom, ovaj će kvartet izvesti Tamarine pjesme koje su ukorijenjene u Istri, njezinim ljudima, zemlji i legendama.

Novi album istražuje nešto drugačiju glazbenu estetiku, s više intimističkog prizvuka.

- Prevladava intimistički prizvuk, ali to ne znači da je album lišen strasti i snage. Barem tri skladbe su življe, ritmičnije. To su "Afro blue Istra", "Trukinja / Grano turco " te (iako se ne nalazi na ovom albumu) "Dvi divojke", priča o mojoj baki Uliki i njenoj prijateljici Amaliji (koju su zvali Malija); koje su se udale za dva brata i bile najbolje prijateljice. Te su pjesme življe, a ne razbijaju kontekst i dramaturgiju samog albuma, pojašnjava Tamara.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini