KONCERT KLASIČNE GLAZBE

PARK MONTE ZARO PONOVNO GLAZBENA POZORNICA: Duo Roce-Bukovnik i ugodna glazbena šetnja svjetski poznatim partiturama

Tijekom ove koncertne večeri u trajanju od oko sat vremena priredile su program satkan od obrada skladbi klasične glazbe i kao bis su izvele nezaboravnu Oliverovu "Cesaricu"

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Letizia Ulika Roce i Anamarija Bukovnik (Snimila Vanesa Begić)

Letizia Ulika Roce i Anamarija Bukovnik (Snimila Vanesa Begić)


U organizaciji Udruge Disonanca Park Monte Zaro ponovno je postao poprište koncerta. Ovoga puta na programu je bio koncert klasične glazbe, a nastupile su violinistica Letizia Ulika Roce i violončelistica Anamarina Bukovnik.

Obje su glazbenice bivše učenice pulske glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova, a sada studentice zagrebačke Muzičke akademije. Letizia Ulika netom je završila prvu godinu, a Anamarija Bukovnik upisala je prije dva tjedna ovu Akademiju.

Višestruko nagrađivane

U glazbenoj školi redovito su osvajale nagrade i priznanja s gotovo svih natječaja, nastupale su na svim produkcijama, a da je pred njima svijetla budućnost, bilo je vidljivo još od prvih nastupa, kada su kao malene djevojčice krenule u prvi razred osnovne glazbene škole i već se predstavile vrlo sigurnim izvedbama. Već su i ranije nastupale zajedno. Letiziji su mentorice tijekom dosadašnjeg pulskog školovanja bile profesorice Nensi Krupić i Kristina Sponza, a Anamariji profesor Fabio Jurić.

Tijekom ove koncertne večeri u trajanju od oko sat vremena priredile su program satkan od obrada skladbi klasične glazbe i kao bis su izvele nezaboravnu Oliverovu "Cesaricu".

Sugestivan dijalog violine i violončela u toploj ljetnoj večeri bio je poput melema, a ove su mlade glazbenice sve bolje i bolje. Zasigurno ćemo još dosta čuti o njima tijekom njihovog školovanja, a i kasnije.

Mozart, Smetana, Strauss…

Od Mozartovog "Turskog marša" i "Male noćne muzike", do Brahmsovih "Mađarskih plesova", čuvenog Straussovog "Radetzky marša" i "Na lijepom plavom Dunavu", Smetanine "Vltave", Vivaldijevih "Godišnjih doba", arije Toreadora iz opere "Carmen" ili pak "Habanere" iz iste opere, "Libiamo ne' lieti calici" iz Verdijeve "Traviate", ili pak nezaboravne skladbe "Santa Lucia", ove su mlade glazbenice predstavile šaroliki tematski spektar poznatih partitura koje su ispisale povijest glazbe.

Njihove su obrade bile vrlo zanimljive, a dijalog dvaju instrumenata nerijetko je predstavljao simbiozu dura i mola, lirskog i epskog.

Publika ih je nagradila aplauzom, a to je zasigurno tek jedan u nizu nastupa ovih mladih glazbenica, o kojima ćemo još dosta čuti, ako nastave tako marljivo i predano raditi. Za pohvalu je i njihov siguran, ali nenametljiv scenski nastup.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom