U PONEDJELJAK

Koncert u crkvi sv. Kuzme i Damjana: TRIO DUBROVNIK NA FAŽANSKIM SUTONIMA

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Trio Dubrovnik

Trio Dubrovnik


U sklopu koncertnog ciklusa "Fažanski sutoni" u ponedjeljak u 21.30 sati u crkvi sv. Kuzme i Damjana održat će se koncert Klavirskog trija Dubrovnik. Nastupaju Loris Grubišić, violina; Vanda Đanić, violončelo i Alberto Frka, glasovir.

Ovaj je trio osnovan 2008. godine kao rezultat prijateljstva troje glazbenika, koji se mogu pohvaliti brojnim uspjesima u svojim samostalnim karijerama. Kritika je definirala ovaj trio kao spoj jakih individualnosti i vrsnih glazbenika.

Alberto Frka, prije nego što je završio glazbenu akademiju, diplomirao je na medicinskom fakultetu, no glazba je odredila njegov životni put. Stalno se usavršava, a radi kao profesor i korepetitor pri Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića. Violončelistica Vanda Đanić zapažena je po svome koncertnom, ali i pedagoškom radu, isto kao i violinistica Loris Grubišić. Klavirski trio Dubrovnik ostvaruje zapažene rezultate u zemlji i inozemstvu. Repertoar ovoga trija pokriva sva razdoblja i stilove, od baroka do suvremenih skladatelja te redovito koncertira na raznim manifestacijama i festivalima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini