NATJECANJE ZBOROVA

ISTRIA CANTAT: Grand Prix za Vokalni sastav Asante iz Zagreba

| Autor: Vanesa BEGIĆ
S natjecanja u Domu HB-a (Dejan ŠTIFANIĆ)

U pulskom Domu hrvatskih branitelja održano je međunarodno zborsko natjecanje Istria Cantat u organizaciji mješovitog pjevačkog zbora Cantus PoPuli iz Pule i Hrvatske udruge zborovođa, te u suorganizaciji pulske Osnovne škole Centar, a pod pokroviteljstvom Grada Pule, Istarske županije i Turističke zajednice grada Pule. Riječ je o, kako je rekla organizatorica Tatjana Merkl, bijenalnom natjecanju.

Osam kategorija

Šesteročlani glazbeni ocjenjivački odbor činili su Radmila Bocek, Bojan Pogrmilović, Tomislav Čeholj (Hrvatska) i Walter Lo Nigro (Italija), a predsjednik ocjenjivačkog odbora bio je Branko Starc. Svi su oni imali vrlo zahtjevan posao, upravo zbog visoke kvalitete i pripremljenosti zborova, od kojih su se neki natjecali i u nekoliko kategorija. Pobjedu u A1 kategoriji odnio je Komorni zbor Val iz Rijeke, s osvojena 22 boda pod vodstvom maestre Doris Kovačić, dok je pobjedu u A2 kategoriji odnio Pjevački zbor "Josip Štolcer Slavenski" iz Čakovca pod vodstvom maestre Senke Bašek Šamec s osvojenih 25,17 bodova.

Pobjedu u B1 kategoriji s ukupnih 26,33 boda odnio je Pjevački zbor "Josip Štolcer Slavenski" iz Čakovca pod vodstvom maestre Senke Bašek Šamec. Zbor je osvojio i posebnu nagradu za najbolju izvedbu djela temeljenog na idiomu istarske ljestvice i čakavštini za skladbu Dušana Prašelja "Trešete", a dirigentici je dodijeljena posebna nagrada za umjetnički dojam.

Pobjedu u B2 kategoriji osvojila je Klapa Neverin iz Kaštel Lukšića, koja je osvojila 26,50 bodova pod vodstvom Antonele Pilić Burić. Pobjedu u C2 kategoriji osvojio je Vokalni sastav Asante iz Zagreba, pod vodstvom maestre Marija Bolfan Mihaljević te osvojio 26.17 bodova. Klapa Neverin iz Kaštel Lukšića odnijela je pobjedu u D2 kategoriji, a njihova dirigentica je Antonela Pilić Burić. Oni su osvojili 26.17 bodova.

Pobjednici kategorija koji su ostvarili više od 25 bodova, još jednom su izašli i pjevali ponovo da bi osvojili Grand Prix. Grand Prix osvojio je Vokalni sastav Asante (Zagreb).

Nagrađeni i dirigenti

Posebnu dirigentsku nagradu dobili su Mario Božić, Marta Karolina Cader, Helga Dukarić Dangubić, Vitomir Ivanjek, Tjaša Šimonka Kavaš, Marija Bolfan Mihaljević, Mateo Narančić, Antonela Pilić Burić i Senka Bašek-Šamec.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini