USPJESI PULSKIH GLAZBENIKA

GLAZBENA ŠKOLA: Koncertno prikazano naučeno gradivo

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Sara Fabris

Sara Fabris


Htjela bih istaknuti ovim putem da je teško izdvojiti koji su u nizu prvonagrađenih učenika i u ovoj plodno nagrađenoj godini najbolji. Pohvalila bih i nastavnike, koji odvajaju svoje vikende, odlaze na putovanja, ostavljaju svoj privatni život (a nije im to poslovna dužnost), već etička obaveza i poziv kad radite s djecom, kazala je ravnateljica škole Romana Vuksan Zuban

 

Tijekom prošlog tjedna održana su dva koncerta učenika pulska glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova.

Na predstavljanju klavirskog odjela nastupili su najmlađi pijanisti, kao i oni koji već dobivaju nagrade i priznanja na raznim natjecanjima. Repertoar odabranih skladbi bio je vrlo raznolik, i premda zasigurno neće svi učenici postići podjednake rezultate tijekom daljnjeg glazbenog školovanja i premda će dio njih krenuti u druge vode, važna je to i značajna prilika za suzbijanje treme, usvajanje tehnika javnoga nastupa te doticaja s umjetnošću.

Klavirski odjel

Od polaznika klavirskog odjela nastupili su Sara Fabris, Dora Galić, Barbara Jessica Bahtak, Erin Bracović, Jorja Kogej, Gabriel Prvulović, Noa Pliško, Iva Rabar, Ana Rojnić, Mihael Okmaca, Kaja Zagoranski, Maria Zara Škibola, Mia Lakić, Valentina Patrun, Nina Vale, Masimo Lazarić, Tamara Pavlić, Marin Perković, Aneta Bertoša, Silvia Licul, Linda Marić, Gaia Fabris, Đeni Orbanić i Monika Štangl.

Njih su pripremili mentorice Mirjana Đurđev, Ivana Šenk Gergorić, Aleksandra Golojka, Daina Dapiran, Vesna Ivanović Ocvirk, Chiara Jurić, Maša Pavićević, Snježana Demarin, Massimiliana Brajković, Milena Đukanović i Vinka Burić.

Završni koncert održao je i odjel gitara i pjevanje. Od gitarista ovom su se prigodom predstavili Mark Jalšovec, Marko Grbac, Ema Zović, Ana Mišan, Katarina Perišić, Lucija Brkarić, Erika Vitasović, Dominik Krajcar, Jan Pavlović, Doris Ćurić i Giovanni Battista Uggeri Michelini, a od pjevača Luka Krulčić, Elizabeth Rajtić, Leonarda Budija, David Rovis, Lana Polonijo, Benjamin Šuran te trio u sastavu Antonia Vojvodić (pjevanje), Mateo Škabić (pjevanje) i Monika Štangl (klavir).

Pohvale mentorima

Mentori su im bili profesori Duška Sijarić, Goran Benevrkić, Giorgio Šugar, Dario Budicin i Marijana Prohaska. Korepetitorica je bila profesorica Sandra Burić.

Nedavno su učenici glazbene škole bili na prijemu kod gradonačelnika.

- Htjela bih istaknuti ovim putem da je teško izdvojiti koji su u nizu prvonagrađenih učenika i u ovoj plodno nagrađenoj godini najbolji. Pohvalila bih i nastavnike, koji odvajaju svoje vikende, odlaze na putovanja, ostavljaju svoj privatni život (a nije im to poslovna dužnost), već etička obaveza i poziv kad radite s djecom, kazala je ravnateljica škole Romana Vuksan Zuban.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom