U Domu hrvatskih branitelja

CRIO MEETS GGRILL: Koncert eksperimentalne i improvizirane glazbe

Le GGRIL - Grand Group d'Improvisation Liberee je šarolika ekipa glazbenika iz malog gradića Rimouski u istočnom Quebecu u Kanadi. To je veliki ansambl improvizatora koji okuplja raznolike i eklektične instrumente: puhače, gudače, udaraljke, akustične i električne gitare, te razne druge uređaje i predmete za proizvodnju zvuka

| Autor: Mladen RADIĆ
GGRIL

GGRIL


Soundpainting platforma Pula 2022 predstavlja "CRIO meets GGRIL" koncert eksperimentalne i improvizirane glazbe koji će se održati u Crvenom salonu Doma hrvatskih branitelja u srijedu u 21 sat uz besplatan ulaz.

Šarolika ekipa

"CRIO meets GRILL" je koncertni program na kojem se susreću kanadski (GGRIL) i hrvatski (CRIO) orkestar improvizatora. Le GGRIL - Grand Group d'Improvisation Liberee je šarolika ekipa glazbenika iz malog gradića Rimouski u istočnom Quebecu u Kanadi. To je veliki ansambl improvizatora koji okuplja raznolike i eklektične instrumente: puhače, gudače, udaraljke, akustične i električne gitare, te razne druge uređaje i predmete za proizvodnju zvuka - kako sami kažu "za razigrani i sirovi zaron u oslobođeni teritorij".

Foto

Aktivan od 2007., GGRIL istražuje kompozicijske i spontane kreativne mogućnosti slobodne improvizacije. Međunarodni tisak naziva ga još i "poststrukturalistički seoski bend". U Pulu dolazi u sklopu europske turneje koja obuhvaća deset različitih gradova u devet država, a na kojoj promoviraju album "Sommes".

Multidisciplinarno

CRIO – CRoatian Improvisers Orchestra je inicijativa koja okuplja 20-tak afirmiranih hrvatskih glazbenika koji djeluju na polju eksperimentalne i improvizirane glazbe. Projekt je započeo 2019. kroz suradnju udruga Kulturban, Rondo Histriae, te umjetničke organizacije "P137". Ishodište nalazi u eksperimentalnoj, konceptualnoj i game-play kompoziciji, oslanjajući se na autorske multidisciplinarne umjetničke prakse gdje dirigent/skladatelj gestama i znakovima komunicira s ansamblom izvođača.

Koncert organiziraju udruga Rondo Histriae u suradnji s umjetničkom organizacijom P137 i udrugom Kulturban. Događaj je organiziran u sklopu programa "Ciklus koncerata Nove, eksperimentalne i improvizirane glazbe_0.3" kojeg organizira Rondo Histriae uz financijsku potporu Upravnog odjela za kulturu i razvoj civilnog društva grada Pule i Upravnog odjela za kulturu i zavičajnost Istarske županije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater