KLAVIRSKI DUO

Vesna Ivanović Ocwirk i Ennio Clari nastupili su u Italiji

| Autor: Vanesa Begić
Duo Ivanović Ocwirk-Clari (Osobna arhiva)

Duo Ivanović Ocwirk-Clari (Osobna arhiva)


Klavirski duo u sastavu Vesna Ivanović Ocwirk i Ennio Clari nastupio je na zatvaranju 18. festivala komorne glazbe Terre d’ Arezzo u Italiji. Tom je prigodom izvedena i skladba mladog pulskog studenta Huga Jurja Ocwirka "Varijacije na temu Aura Lea" za glasovir četveroručno, kojoj je ovo bila prva inozemna izvedba. Skladba je nastala u travnju 2022. Na koncertnom programu su bila djela Franza Schuberta, Francisa Poulenca, Mauricea Ravela, Alfija Kabilja i Astora Piazzolle.

Vesna I. Ocwirk maturirala je klavir u pulskoj glazbenoj školi (klasa prof. Čedne Osip). Sa šesnaest godina postaje jedan od najmlađih studenata Muzičke akademije u Zagrebu, gdje i diplomira 1992. na klavirskom odjelu u klasi prof. Jakše Zlatara. Tijekom i nakon studija usavršavala se na majstorskim tečajevima klavirske interpretacije.

Od 2002. godine predsjednica je Istarske glazbene scene mladih, udruge za promicanje glazbene umjetnosti i kulture, koja posebno skrbi o mladim nadarenim glazbenicima sustavno ih prateći u njihovom školovanju organiziranjem koncerata u Puli i Istri. Umjetnička je ravnateljica nekoliko festivala komorne glazbe (Fažanski sutoni, Pulski glazbenici Puli, Poluotok radosti). Zaposlena je na Muzičkoj akademiji u Puli.

Ennio Clari, započeo je s učenjem klavira s prof. E. Sivilotti u Rovinju, te nastavio pri pulskoj Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova, u klasi prof. Nirvane Gherbaz Duraković. Diplomirao je klavir 1988. g. na konzervatoriju "L. Cherubini" u Firenzi, u klasi prof. Gabrielle Barsotti. Aktivan je kao pijanist – umjetnički suradnik te dirigent i osnivač zbora Firenze Vocal Ensemble. Profesor je klavira u nekoliko firentinskih škola, te umjetnički voditelj zborskih projekata pri Scuola di Musica di Fiesole.

Duo Ocwirk – Clari, kako je navedeno u kritikama "prožima intelektualna znatiželja i senzibilitet istraživanja zvuka dvaju umjetnika bogatog glazbenog iskustva".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom