DANAS

Glazbeni poučak u Puli

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Diego Leverić

Diego Leverić


Prvi ovogodišnji koncert uz predavanje pulskog ciklusa edukativnih koncerata Glazbeni poučak 2023. održat će se u ponedjeljak, 24. travnja u 12 sati.

Predavač i izvođač bit će svjetski afirmirani rovinjski glazbenik s rimskom adresom Diego Leverić koji će predstaviti razvoj lutnje od srednjeg vijeka preko renesanse do baroka te romantičnu gitaru uz glazbene primjere.

Ciklus edukativnih koncerata prvenstveno je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola, ali i široj publici. Cilj mu je predstaviti odabrane glazbene pojmove, instrumente, skladatelje, izvođače… Prezentacije su multimedijalne i događanja interaktivna s publikom.

Glazbeni poučak temelji se na stvaralaštvu domaćih kreativnih snaga. Od 2015. održava se u Puli zahvaljujući potpori Grada Pule. Autorice projekta su članice Istarskog pododbora HDGU-a Aleksandra Golojka i Nataša Dragun. Umjetnički voditelj projekta za Grad Pulu je Sandro Vešligaj. Ciklus se održava u suradnji s Kinom Valli, a uz pokroviteljstvo Upravnog odjela za kulturu i razvoj civilnog društva Grada Pule. Ulaz je slobodan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter