Nastupili učenici Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova iz Rijeke

Boccherinijeva "Stabat Mater" u župnoj crkvi u Vižinadi

| Autor: Slavko LEDIĆ
Sudionici koncerta u Vižinadi (Snimio Slavko Ledić)

Sudionici koncerta u Vižinadi (Snimio Slavko Ledić)


Zajednica Talijana Vižinade u župnoj crkvi Svetog Jeronima, organizirala je gostovanje sedmero mladih glazbenih nada, polaznika završnih razreda Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova iz Rijeke, koji su izveli himan "Stabat Mater" Luigia Boccherinija. U pratnji mentorice profesorice Ingrid Haller, inače poznate sopranistice, uz pratnju magistra glazbe Jurja Marka Žerovnika na orguljama, vižinadskoj su se publici predstavile sopranistice Leonarda Bernobić, Martina Vidović, Veronika Pervan i Maria Baldini iz Vižinade te mladi Sergej Božić.

Mladi glazbeni umjetnici nastupali su u solo, duetto i terzzeto izvedbama, prezentirajući vrhunski uvježbane arije ovog poznatog Boccherinijeva djela. Bio je to svojevrsni ispit zrelosti za sve njih koji će uskoro svoj put iz riječke glazbene škole nastaviti na velikim glazbenim pozornicama širom svijeta.

Vižinadska publika uživala je u visokom dometu nastupa poznatih arija, a osim buketima cvijeća i bocama vrhunskih vina lokalnih vinara kojim ih je darivala Zajednica Talijana, nagrađeni su velikim aplauzom koji je trajao nekoliko minuta i na taj im način zahvalila što su im uljepšali i obogatili još jednu predproljetnu večer.

Napomenimo još da je Luigi Boccherino, jedan od poznatijih skladatelja klasične glazbe, pisao skladbe za sopran, solo i gudačke kvintete, a među najpoznatijima je upravo himan "Stabat Mater". To je djelo inspiriralo mnogobrojne skladatelje od starih polifoničara do onih današnjih dana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom