U LUČICI MANDRAČ

NOVIGRAD: Sardelafest ovog petka

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ

Nakon što je protekle subote odgođena zbog najave lošeg vremena, gourmet manifestacija pod nazivom Sardelafest održat će se u živopisnoj novigradskoj lučici, Mandraču, ovoga petka 13. rujna s početkom u 19 sati.

Da podsjetimo, riječ je o tradicionalnoj manifestaciji koja je u najvećoj mjeri posvećena srdeli i drugoj plavoj ribi, a tu su i drugi popratni sadržaji koji će dodatno privući i animirati goste.

Na ovom jednodnevnom gourmet-eventu, na novigradskoj rivi, odnosno u gradskoj lučici, smještenoj u samom centru povijesne jezgre grada, posjetitelje će dočekati pravi praznik za nepce. Moći će tako kušati ukusne i maštovite degustacijske zalogaje od srdele i druge plave ribe, koje će za svih, posebno za ovu prigodu, osmisliti i pripremiti iskusni kulinarski chefovi. Ove će se ukusne i zdrave delicije na licu mjesta moći sljubiti s vrhunskim vinima novigradskih vinara.

Svoje će proizvode, nastale kao dar prirode i rada vrijednih ljudskih ruku, na malom popratnom sajmu ponuditi i drugi neposredni proizvođači poljoprivrednih i drugih autohtonih proizvoda. Moći će se tako kušati, a po promotivnim cijenama i kupiti, izvrsna ekstra djevičanska maslinova ulja, sir i mliječne proizvode, pršut i druge suhomesnate delicije, med, marmelade, prirodnu kozmetiku, kao i rukom rađene izvorne istarske suvenire i druge rukotvorine. U popratnom glazbeno-animacijskom programu nastupit će odličan umaški band Febra, koji će karakterističnim obradama svevremenskih hitova biti odličan glazbeni začin ovoj kulinarskoj priredbi. Organizator Sardelafesta je Turistička zajednica Grada Novigrada.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum