MEĐUNARODNI FILMSKI FESTIVAL

VENICE FILM AWARDS: Film "Adam" proglašen najboljim igranim filmom

| Autor: Mladen RADIĆ
Adam

Adam


Međunarodni filmski festival Venice Film Awards nagradio je film "Adam" redatelja Maria Šuline prestižnim priznanjem za najbolji igrani film.

"Svi smo vjerovali u film od samog početka. Zato ova nagrada i pripada svima, cijeloj ekipi koja je nesebično uložila talente i znanje u stvaranje ovog i više nego zahtjevnog projekta. Poruka je poslana u svijet i možemo reći da tamo gdje dođe bude i prepoznata kao teška i tmurna, ali u konačnici topla, duboka i široka misao puna ljubavi, baš kao i slavonska ravnica", istaknuo je redatelj Mario Šulina.

"Adam" govori o predrasudama sredine protiv pojedinca koji ne živi na način koji ona smatra prihvatljivim. Osim toga fokus je na tematici nasilja nad djecom. Svrha filma je buđenje svijesti kako se nasilje nad djecom događa u različitim oblicima, ne mora nužno biti fizičko kako bi ostavilo dugotrajne posljedice.

Osim nagrade na Venice Film Awards, "Adam" je nominiran za najbolji igrani film i na Barcelona Film Festivalu, a prije nekoliko je dana uvršten i na Austria Film festival na kojem će se 27. i 28. studenog održati svečana online premijera u Beču, zbog opće korona situacije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini