TRADICIONALNA MANIFESTACIJA

PULSKI FILMSKI FESTIVAL IPAK ĆE SE ODRŽATI OVOG LJETA! Filmovi će se vrtjeti i u Areni, a odličnu vijest službeno je potvrdilo i Ministarstvo kulture

| Autor: Zoran ANGELESKI

Veliki nacionalni festivali, uključujući i Pulski filmski festival i Dubrovačke ljetne igre, ipak će se održati ovog ljeta, glasi vijest koja je danas, temeljem službene odluke Ministarstva kulture, objavljena u središnjem dnevniku HRT-a.

Dobra je to vijest za domaće filmaše, kao i za filmofile te sve ljubitelje najljepše filmske pozornice na svijetu. Upravo će danas vodstvo PFF-a otvoriti natječaj za glavni natjecateljski program. Umjetnički direktor PFF-a Zlatko Vidačković kaže da su oni spremni za sve opcije.

- Točan modus održavanja i lokacije odredit će se, naravno, u skladu s odlukama i uputama nacionalnog Stožera civilne zaštite, ali mi smo spremni na sve varijante - od drive-ina, TV-a, do Arene s manjim brojem gledatelja, ističe Vidačković.

Ravnateljica PFF-a Gordana Restović naglašava da će učiniti sve da bi festival zadovoljio kvalitetom filmske ponude uz sigurnost za sve sudionike, zadržavajući tako kontinuitet tradicije Pule kao filmskog grada.

Pulski filmski festival će se održati za nešto više od dva mjeseca, od 18. do 25. srpnja. Za pretpostaviti je da će ova festivalska sezona, a time i PFF, biti promatrana blažim kritičarskim očima, jer će biti najvažnije da se sve skupa uopće održi.

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek kaže da je obavila konzultacije s ravnateljima i intendantima velikih nacionalnih festivala, a u kontekstu osiguranja svih epidemioloških mjera, s naglaskom da se, zbog ekonomskih posljedica korona krize, angažiraju prije svega hrvatski umjetnici i kulturni radnici zakinuti za primanja u posljednja dva mjeseca.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini