USPJEH PULSKOG AUTORA

"Meso" Elvisa Lenića u službenoj konkurenciji 20. Mediteran Film Festivala


Film "Meso" pulskog autora Elvisa Lenića nastavlja nizati priznanja. Lenićev je film ušao u službeni program ovogodišnjeg 20. Mediteran Film Festivala koji će biti održan od 21. do 24. kolovoza u Širokom Brijegu. U službenom programu ovogodišnjeg festivala u konkurenciji kratkometražnih dokumentaraca bit će prikazano deset dokumentarnih filmova, a među njima je i Lenićevo "Meso" koji je na prošlogodišnjem Liburnia Film Festivalu dobio nagradu za najbolji film; najbolji regionalni film; te je za najbolji dizajn zvuka nagrađen Martin Semenčić.

Film je prikazan i na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma PorečDox 2018.te na ovogodišnjim Danima hrvatskog filma i Tabor Film Festivalu. "Meso" donosi "tradicijske običaje Istre, pjev, gastro užitke, kroz prikaz drevnog rituala svinjokolje ili prašćine".

Inače, selektor 20. Mediteran Film Festivala Zdravko Mustać izabrao je filmove, među kojima su neki već nagrađeni na velikim festivalima regije i svijeta, dok će neki u Širokom Brijegu biti prikazani premijerno. Uz "Meso" u konkurenciji za nagrade, o kojima će odlučivati šesteročlani žiri, su i: "Žena, moja majka", redatelja Victora Candele (Španjolska) i "Groblje" Pabla Adiega Almudevara (Španjolska), "Pismo sinu" Dhia Jerbija (Francuska), "Korak" Haydara Demirtasa (Turska), "Sufizam" Younesa Bena Hajria (Tunis), "Rođen u Gambiji" redatelja Natxa Lenza Fernandeza (Španjolska), "Svoga oca sin" Hillela Ratea (Izrael), "Pitanje vremena" Muhameda Abdul-Hakima (Egipta) i "Europski san: Srbija" Jaimea Alekosa (Španjolska).

Lenić za "Meso" potpisuje režiju, scenarij, te kameru uz Matiju Debeljuha, koji je i montažer filma. Oblikovanje zvuka djelo je Martina Semenčića, a glazba Hrvoja Nikšića. Producentica je Dijana Mlađenović, a produkcija je Kinematograf, a film je snimljen uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC) i Istarske županije.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini