OVOG PETKA

Besplatni online masterclass nagrađivanog snimatelja Igora Martinovića

| Autor: Mladen RADIĆ
Igor Martinovic (Snimio Ludovic Littee)

Igor Martinovic (Snimio Ludovic Littee)


Restart poziva na online masterclass hrvatskog snimatelja Igora Martinovića, bivšeg studenta Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu koji već godinama radi u Americi gdje je ostvario izuzetno respektabilnu snimateljsku karijeru.

Snimio je film "Čovjek na žici" Jamesa Marsha koji je osvojio Oscara za najbolji dugometražni dokumentarni film, BAFTA-u, te niz drugih nagrada. U zadnjih par godina Martinović radi s Errolom Morrisom, legendarnim režiserom dokumentarnih filmova, s kojim je snimio Netflix TV seriju "Wormwood" te dokumentarne filmove "My Psychodelic Love Story" i "American Dharma".

Nominiran je za Emmy nagradu za snimateljski rad na Netflix seriji "Kuća od karata", te za rad na dokumentarnom filmu o Nini Simone "What Happened Miss Simone?". Dobitnik je American Cinematographers Award 2017. za snimateljski rad na HBO seriji "Kobna noć". Njegov zadnji projekt u narativnom polju je HBO serija "Autsajder" na kojoj je radio kao snimatelj te režiser jedne od epizoda. Više o Martinoviću može se doznati na njegovoj web stranici igormartinovic.com.

Masterclass će se održati online u petak od 18 do 20 sati, a moderirat će ga redatelj Nebojša Slijepčević. Sve što je potrebno kako bi pratili masterclass je uključiti se u točno vrijeme na   YouTube kanal Restart Films (https://bit.ly/3fQFuhP). Masterclass će biti interaktivan i gledatelji će moći postavljati pitanja Igoru Martinoviću na chatu ispod YouTube streaminga.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum