"Dina" u svakodnevnoj projekciji

Pulsko Kino Valli ovog tjedna na svoje platno dovodi filmove od kandidata za Oscara do repriza uspješnica

| Autor: Vanesa BEGIĆ
(Promo)

(Promo)


"Dina: Drugi dio" jedan je od najiščekivanijih filmova ove godine, a Kino Valli prikazuje ga od 29. veljače svakodnevno tijekom cijelog tjedna. Radnja nastavlja putovanje Paula Atreidesa, sada ujedinjenog s Chani i Freemenima, dok je na ratnom putu osvete protiv onih koji su uništili njegovu obitelj. Suočen s izborom između ljubavi svog života i sudbine poznatog svemira, nastoji spriječiti užasnu budućnost koju samo on može predvidjeti.

Adaptacija znanstveno-fantastičnog klasika Franka Herberta i nastavak velikog kino-spektakla "Dina" okuplja zvjezdanu postavu koju čine Timothee Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Austin Butler, Florence Pugh, Dave Bautista, Christopher Walken, Stephen McKinley Henderson, Lea Seydoux, Stellan Skarsgard, Charlotte Rampling i Javier Bardem.

Biografski film "Jedan život" istinita je priča o Sir Nicholasu "Nickyu" Wintonu, mladom brokeru iz Londona kojeg tumači Johnny Flynn, koji je zajedno s Trevorom Chadwickom i Doreen Warriner, spasio 669 djece od nacističkih progona u mjesecima prije Drugog svjetskog rata. Nicky je posjetio Prag u prosincu 1938. godine i pronašao obitelji koje su pobjegle pred usponom nacista u Njemačkoj i Austriji, živeći u očajnim uvjetima s malo ili nimalo skloništa i hrane, te pod prijetnjom nacističke invazije. Shvatio je da je počinje utrka s vremenom. Koliko djece on i njegov tim mogu spasiti prije nego što se granice zatvore? Film se prikazuje 4. i 5. ožujka u Kinu Valli, prva dva termina u 18.20, a 5. ožujka u 18.50 sati.

Animirani film "Brzi i neustrašivi" zabavna je obiteljska avantura o sporom lorisu po imenu Zhi koji sudjeluje u bezobzirnoj automobilskoj utrci duž povijesnog Puta Svile u Kini kako bi spasio posljednje selo lorisa u kojem je i dom njegove bake, od rušenja i razvoja koje planira psihotična žaba po imenu Archibald Vainglorious. Film je na programu od 1. do 6. ožujka u nekoliko termina, koji su dostupni na stranicama kina.

Nakon krcate pulske premijere dokumentarnog filma Igora Gala "1991. Adio Jugo, film, adio Jugoslovenski filmski festival, adio Jugoslavija.... vidimo se u slijedećem ratu" film je na programu novog Doku dana 5. ožujka u 17 sati i nema sumnje da će privući brojne gledatelje. Prvenstveno je to prikaz društveno-političkih okolnosti u kojim je festival osnovan.

Sutra od 18 sati na rasporedu su "Uboga stvorenja" koja ne prestaju izazivati odlične reakcije publike. Znanstveno-fantastična crna komedija "Uboga stvorenja" redatelja Yorgosa Lanthimosa priča je o mladoj ženi koju je vratio u život briljantni znanstvenik dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe). Pod Baxterovom zaštitom, Bella je željna učenja. Film je nagrađen Zlatnim lavom u Veneciji te Zlatnim globusom za najbolju komediju, dok je oskarovka Emma Stone nagrađena Zlatnim globusom za najbolju ulogu. "Uboga stvorenja" jedan su od vodećih kandidata za ovogodišnje Oscare.

Ciklus "Filmova za sve vremena" posvećen redateljici Sofiji Coppola završava se filmom "Priscilla" inspiriranim memoarima Priscille Presley. Film prati njezinu vezu s Elvisom od najranijih dana, kada ga je upoznala kao 14-godišnja tinejdžerica te se nekoliko godina kasnije i preselila na njegovo raskošno imanje. Ali nakon sna uvijek slijedi buđenje – prošavši kroz vrata Elvisova dvorca, Priscilla se našla s unutarnje strane zlatne krletke. Ovo je priča o njoj. Film je premijerno prikazan u Veneciji, gdje je glumica Cailee Spaeny za ulogu Priscille osvojila nagradu Coppa Volpi za najbolju glumicu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom