razgovor i projekcija

Filip Heraković gostuje u Klubu Pulske filmske tvornice

| Autor: Mladen Radić
Filip Heraković uoči pulske projekcije filma »Pelikan«

Filip Heraković uoči pulske projekcije filma »Pelikan«


Večeras u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice održat će se program »Autor u gostima« u sklopu kojeg će biti predstavljen pulski redatelj Filip Heraković i njegova nagrađivana tri kratka igrana filma koja su prethodila dugometražnom prvijencu »Pelikan«. U Klubu PFT-a večeras će biti prikazani njegovi kratki filmovi »Povratak«, »Krošnje« i »Krošnje«.

Prije projekcije s autorom o njegovim filmskim počecima i poetikama, studiranju na Akademiji i prethodnom studiju sociologije, scenaristici i pripremama filmskog projekta, njegovom viđenju razlika između kratkog i dugog metra, igranim filmu, »filmskoj Puli« i još o mnogočemu, razgovarat će pulski izvedbeni umjetnik i kulturolog Igor Zenzerović. Poslije projekcije slijedi druženje s autorom.

Filip Heraković rođen je u Puli 1989. Diplomirao je filmsku i televizijsku režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Napisao je i režirao nekoliko kratkih filmova koji su sudjelovali na domaćim i regionalnim filmskim festivalima. Bio je sudionik programa Sarajevo Talents u sklopu Sarajevo Film Festivala 2017, te stipendist scenarističkog programa Branko Bauer 2012. i 2020. godine. Prvi dugometražni igrani film »Pelikan« imao je premijeru na festivalu Black Nights u Tallinnu gdje osvaja posebnu nagradu žirija za režiju. Na Festivalu autorskog filma u Beogradu »Pelikan« osvaja i nagradu za najbolji film u sekciji Hrabri Balkan.

Trenutno završava kratki igrani film »Zubi krokodila« koji je dobio potporu HAVC-a na Javnom pozivu za poticanje proizvodnje. a razvija i dugometražni igrani film »Noćni valovi«.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter