Cinehill Motovun u Laubu donosi pobjedničke filmove

Početak uz intrigantnu brazilsku romantičnu priču

| Autor: Vanesa Begić
Plakat manifestacije

Plakat manifestacije


Cinehill Motovun ovog tjedna u zagrebačku Laubu donosi pobjedničke filmove.

Nakon dvodnevnog predaha program se nastavlja danas, a u Laubi će biti proglašen i pobjednik kratke hrvatske konkurencije.

Današnjiprogram zagrebačkoj publici donosi "Palomu", intrigantnu brazilsku romantičnu priču o transrodnoj ženi koja se hvata ukoštac s ruralnom sredinom nakon što je svećenik odbije vjenčati s dečkom. Filmu prethodi projekcija kratkog hrvatskog filma "Espi" Ivana Grgura, pravi vizualni bombon o mladom trans muškarcu koji je upravo prošao osobnu tranziciju.

Sutra, 31. kolovoza, na rasporedu je dobitnik festivalske nagrade filmskih kritičara – sjajna bugarska drama "Blagina pouka" Stefana Komandareva. Priča je to o umirovljenici koja prijevarom gubi životnu ušteđevinu te nakon prihvaćanja ponude za sumnjiv posao i sama postaje prevarantica. U petak, 1. rujna slijedi projekcija još jednog distopijskog filma. Talijanski film "Suša" Paola Virzija bavi se posljedicama apokaliptične trogodišnje suše u Rimu, a u jednoj od uloga nastupa i proslavljena Monica Bellucci. Iz Maroka u subotu 2. rujna stiže napeti urbani triler "Psi", nagrađen u Cannesu. Film prati oca i sina koji uz pomoć sitnog kriminala preživljavaju na ulicama radničkog predgrađa Casablance, sve dok ih ne dočeka jedan sasvim drukčiji, i opasniji, zadatak. Noć pred njima duga je i nepredvidiva. Projekciju prati prikazivanje kratkog hrvatskog filma "Mali val" Filipa Peruzovića o sredovječnom obiteljskom čovjeku na kratkom putovanju kroz egzistencijalnu krizu.

Program u Laubi zatvorit će 3. rujna festivalski pobjednik, "Jezero Falcon" kanadske redateljice Charlotte Le Bon. Sramežljivi tinejdžer Bastien stiže na obiteljsko ljetovanje u Quebec, gdje doživljava svoju prvu romansu. Ovaj poetičan prikaz turbulentnog vremena između djetinjstva i adolescencije ostaje u mislima još dugo nakon završetka filma.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater