VEČERAS

Blank_filmski inkubator gostuje u Pulskoj filmskoj tvornici

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
Kadar iz dokumentarnog filma "Daleko je more"

Kadar iz dokumentarnog filma "Daleko je more"


Danas s početkom u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice na programu je projekcija osam zapaženih kratkih autorskih filmova nastalih u produkciji udruge Blank_filmski inkubator, koja već dvadeset godina kontinuirano i uspješno djeluje na području filmske edukacije i produkcije, ali i društvenog poduzetništva.

Večer će se održati uživo i putem Zoom-a, a razgovor s autorima vodit će Marko Zdravković-Kunac. Na programu su: dokumentarni film Filipa Antonija Lizatovića "Axiom" te njegov igrani film "Carpe diem", potom dokumentarni filmovi "Daleko je more" Jakova Torića, "Square" Morane Franov, "Jel' ti frka kad ti priđem" Sare Alavanić, i "Administrativna pogreška" Tine Bračun. Bit će prikazani i eksperimentalni filmovi "Nebo ispod nas" Marije Crvenković i "Solgatistan" Franka Dujmića.

- Blank producira kratkometražne filmove redatelja debitanata, ali i aktivnih klupskih autora te podupire razvoj civilnog društva i organizacija civilne scene. Pored dvomjesečne Blank filmske škole provode i brojne početničke i specijalizirane radionice: za djecu i mlade, za odrasle i za umirovljenike. Filmskim radionicama za umirovljenike u društvo integriraju isključenu skupinu građana koji putem video performansa i dokumentarnog filma progovaraju o problemima koji ih se izravno tiču.

Posebno su ponosni na slijedeće projekte iz prošlosti: donacijske akcije Rentaj anđela, filmski magazin Filmonaut i filmski forum Filmska mreža. Sada provode nove: edukacijski portal Blanka nalazi se na edu.blankzg.hr, filmsko-kritičarski poligon na point.blankzg.hr, a u sklopu projekta Kiosk bave se istraživačkim novinarstvom i dokumentarnim filmom, ističu iz Pulske filmske tvornice te napominju da je Blank punopravni član European Documentary Networka i Hrvatskog filmskog saveza te uživa njihovu stručnu podršku i potporu te sudjeluje na njihovim radionicama i festivalima. Blank je također član Mreže mladih Hrvatske.

Program Kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Grad Pula, Hrvatski audiovizualni centar i Zaklada Kultura nova.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini