Picula biračima:

Podržite EU nasuprot snagama koje žele povratak na staro

| Autor: Hina

Nositelj SDP-ove liste na predstojeće europske izbore Tonino Picula pozvao je u srijedu birače da izađu na izbore i podrže sudjelovanje Hrvatske u europskim procesima, te tako podrže EU i produlje "besprimjerno dug period suradnje, mira i prosperiteta", nasuprot snagama koje bi "rado anulirale EU u korist povratka na staro".

Picula je novinarima na središnjem osječkom Trgu Ante Starčevića Picula izjavio kako je europski projekt zaslužio podršku, jer je EU od sredine 50-tih godina prošlog stoljeća osigurala "besprimjerno dug period mira i suradnje među različitim europskim državama i tradicijama, što se nikada ranije u europskoj povijesti nije dogodilo".

 Ističe kako će glas građana na ovim izborima pomoći da se lakše odredi pravac razvoja EU u prvoj polovici 21. stoljeća, kao i da se EU revitalizira kako bi u predstojećim godinama bila na razini očekivanja građana koji se nose s ozbiljnim problemima.

 Picula poručuje i kako su EU izbori posebno važni za hrvatske građane, jer smo "zadnji ušli u EU i imali smo najmanje prilika koristiti alate EU kako bi poboljšali vlastiti standard i realizirali naše nacionalne ciljeve".

Nipošto nam ne može biti svejedno u kom pravcu će ići razvoj EU

 "U proteklih šest godina promijenila se EU, ali i Hrvatska. Bogatiji smo za jedno iskustvo i možemo procijeniti gdje treba popravljati deficit, jer nismo iskoristili sve prilike koje smo imali na raspolaganju, ali nipošto nam ne može biti svejedno u kom pravcu će dalje ići razvoj EU", ocijenio je.

 Stoga smatra da je članstvo Hrvatske u EU "prilika da otkloni postojeće deficite i razvije do kraja svoje potencijale", iako "postoje snage koje bi rado anulirale EU, u korist povratka na staro".

 "Hrvatskim građanima treba dati priliku da uživaju ono što su generacije Europljana prije nas uživale. Nadam se da će odaziv na izbore biti veći nego 2013. i 2014. godine, jer nemojmo zaboraviti da uvijek lošu vlast biraju dobri ljudi koji ostaju kod kuće", poručio je Picula.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of