DANAS

Radionica u Rovinju: KAKO IZRADITI POVIŠENE GREDICE U VRTU?

| Autor: Nicole TODORIĆ
Ilustracija (Pixabay.com)

Ilustracija (Pixabay.com)


Pučko otvoreno učilište Grada Rovinja danas od 16 do 19 sati organizira zelenu radionicu u Domu kulture na trećem katu pod nazivom "Kako izraditi povišene gredice u vašem vrtu". Voditeljica radionice je Vedrana Kalac, a polaznike će upoznati s materijalima koji se koriste pri izradi povišenih gredica te koje biljne vrste najbolje uspijevaju u povišenim gredicama, kako ih uzgajati i njegovati.

Na radionici će se moći naučiti i kako pravilno izraditi povišene gredice i kako lakše uzgajati povrće, začinsko bilje i cvijeće u vrtu. Povišene vrtne gredice idealne su za nekvalitetnu vrtnu zemlju, odnosno ako se želi bogatiji i kvalitetniji urod te kreativniji izgled vrta.

Potrebno je donijeti vrećicu sjemena po izboru, sjeme neke stare sorte povrća i cvijeća ili samo dobru volju. Sve ostale tajne kao što su koje se biljke vole, a koje baš i nisu dobri susjedi, kako se pravilno držati plana uzgoja i što je plodored te tako izbjeći slabiji urod i pojavu bolesti ili štetnika u našem povrtnjaku otkrit će se na samoj radionici.

Za sve dodatne informacije kao i za prijave potrebno je nazvati na broj 095/211-6578 ili 052/841-246. Participacija je 50 kuna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of