INCIDENT U ZAMBRATIJI

UDARANJE VESLOM KOD UMAGA: Počinitelj još nije pronađen. Svjedokinja: Dečko je doteturao obliven krvlju. Stalno je zapomagao "valjda neću umrijeti"

| Autor:  Sanja BOSNIĆ
Sporni aquapark (napuhanac) kod Umaga i pretučeni student iz Zagreba

Sporni aquapark (napuhanac) kod Umaga i pretučeni student iz Zagreba


Još nije pronađen napadač na mladog studenta iz Zagreba Mateja Markovinovića, koji je minulog vikenda pretučen veslom u Zambratiji kod Umaga.

Kako smo prenijeli jučer, Matej je u društvu dvojice prijatelja boravio preko vikenda u Zambratiji te su odlučili u subotu otići na noćno kupanje. Bilo je to oko 21,30 sat. Ugledavši nedaleko obale u moru prazno gumeno igralište, odnosno aquapark (takozvani napuhanac) s toboganom, momci su se odlučili zabaviti i spustiti niz njega. Čim se Matej uspeo na tobogan, odnekud je na dasci doveslao djelatnik tog igrališta i naredio mu da siđe, što je ovaj i učinio. Međutim, zaposlenik je nastavio s verbalnim prijetnjama da će ih sve prebiti, pa se dogurao na dasci do njih, a u jednom je trenutku zamahnuo i veslom te se Matej zaštitio rukom, jer je praktički bio bespomoćan u vodi naspram zaposlenika iznad njega na dasci, i to još s veslom u ruci. Ali kad se Matej okrenuo leđima i zaplivao prema plaži, nenadano je osjetio težak udarac veslom u glavu, od kojeg se umalo onesvijestio.

Obliven krvlju doteturao je do plaže zapomažući, da bi se stropoštao na prvi ručnik oko kojega su sjedile četiri mlade majke s dječicom. One su nazvale službu hitne medicinske pomoći, koja je stigla kroz petnaestak minuta, a za njima i policijska patrola na očevid. Nažalost, Matej se vratio u Zagreb sa četiri šava u glavi, a iz Policijske uprave još tragaju za počiniteljem teškog fizičkog nasrtaja i nanošenja teške tjelesne ozljede Mateju.

Aquapark Wibit Zambratija

Tragom Matejeve ispovijesti i nesavjesnog postupanja nepoznatog počinitelja otisnuli smo se na mjesto tragičnog događaja u Zambratiju ne bismo li doznali više detalja o tom nemilom događaju. Otkrili smo svjedokinje tog krvavog događaja. Žena (ime poznato redakciji) koja je nazvala službu 112 kaže da gotovo svako predvečerje, kad je ugodnija temperatura, njih četiri prijateljice dođu do plaže "Avtomontaže" s malom djecom u blizini prodajnog mjesta Wibit na kojem se prodaju karte za korištenje aquaparka.

- Zaposlenici, mislim da ih je četiri, rade u smjenama. Vidimo da prilikom prodaje karata korisnicima aquaparka stavljaju narukvice oko ruke i tek tad ovi mogu koristiti vodeni park. Često puta prate dalekozorima što, i tko je na platformi, a znaju i zviždaljkom upozoriti "neplatiše" da se spuste s gumene platforme. Ponekad i doplove surfom do aquparka, kontrolirajući ga sa svih prilaznih strana, priča svjedokinja i nastavlja opisivati subotnji krvavi događaj.

- Sjedile smo dokasna s klincima na plaži, kadli smo čule zapomaganje iz vode i vapaj muškarca da nazovemo hitnu. Prvo smo pomislile da se netko zafrkava jer ovdje zna biti mlađarije koja se zeza u moru ili pokušava popeti na aquapark. Međutim, uskoro je zapomagač doteturao obliven krvlju do mog ručnika i stropoštao se na njega da bi se ubrzo stvorila lokva krvi, radi čega smo morale ukloniti uplašenu dječicu. Očito je unesrećeni bio u stanju šoka jer je stalno ponavljao da neće valjda umrijeti. Pozvala sam hitnu i zaista su stigli kroz 15-ak minuta te su slučaj prijavili policiji koja je stigla nešto kasnije. Ali mi smo već bile napustile mjesto događaja, veli svjedokinja i dodaje da su sva četiri zaposlenika aquaparka, dok su iz hitne pružali pomoć unesrećenom, stajala zbunjeno oko prodajnog mjesta. A da li su dočekali i policijsku intervenciju - ona ne zna. 

Aquapark Wibit Zambratija

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini