POLICIJA TRAŽI NAPADAČA

INCIDENT U ZAMBRATIJI KOD UMAGA Mladi student pretučen zbog bizarnog razloga. "Zaposlenik me izudarao veslom po glavi. Teško sam ozlijeđen. SKORO SAM SE U ZAGREB VRATIO U LIJESU"

| Autor: Marina VUKŠIĆ


Mladi student novinarstva Matej Markovinović teže je ozlijeđen u incidentu koji se u četvrtak navečer odigrao u moru u Zamratiji kod Umaga. U sukobu s djelatnikom tamošnjeg velikog napuhanca u moru, takozvanog wibita, mladić, koji se s ovom pričom koja je zamalo imala tragičan epilog javio našoj redakciji, kaže da ga je djelatnik Aquaparka Zambratija verbalno i fizički napao, pri čemu ga je svom snagom udario veslom po glavi, uslijed čega je zadobio tešku ozljedu i četiri šava.

"Sve je počelo u večernjim satima kada smo moja dva prijatelja i ja odlučili otići na noćno kupanje na plažu u Zambratiji. Ugledavši u moru navedeni aquapark, koji je zapravo ništa drugo osim jednog tobogana i platforme na napuhavanje, otišli smo se popeti na njega, ne znajući da je, očito, vrijedan kao suho zlato te da ću zbog toga skoro poginuti", navodi Markovinović u svom pismu.

"Čim sam se popeo na njega, djelatnik aquaparka doplivao je na surferskoj dasci i veslom te se derao da siđem te mi je uputio još niz psovki koji nimalo ne priliče nekom tko radi u srcu turističke sezone i to posao u kojem su glavni klijenti djeca. Budući da nisam htio ikakve probleme, sišao sam s te platforme, pa je on doplivao do mene i mojih prijatelja i nastavio s vrijeđanjem i prijetnjama da će nas prebiti. U jednom je trenutku zamahnuo veslom, pri čemu sam ja digao ruku u znak obrane, no potom se zaustavio, a ja sam okrenuo glavu kako bih se vratio na plažu i tad sam osjetio teški udarac od kojeg sam skoro pao u nesvijest.

wibit

Sve se odigralo ovdje (Snimila Sanja Bosnić)

Krv je šikljala na sve strane te sam se jako uplašio i teturajući sam otišao iz mora, dok je djelatnik Aquaparka Zambratija i dalje nastavio s prijetnjama mojim prijateljima. Na plaži su bile dvije žene koje su mi, nakon što su vidjele u kakvom sam stanju, odmah pozvali Hitnu, koja je došla vrlo brzo i odvela me u vozilo Hitne pomoći gdje sam dobio liječničku pomoć i četiri šava. S njima je došla i policija iz Umaga koja me ispitivala o situaciji te su bili vrlo korektni, no još nisu otkrili počinitelja iako su znali da se radi o djelatniku Aquaparka Zambratija.

Zbog penjanja na aquapark, ako se on tako uopće može i nazvati, skoro sam se u Zagreb vratio u lijesu. Pogriješio jesam što sam to napravio, jer se to ipak treba papreno platiti, a moj bi spust niz gumeni tobogan vjerojatno smanjio vlasniku Aquaparka cjelodnevnu dobit, pa se to ipak moralo kazniti s teškim fizičkim napadom od kojeg već tri dana ne mogu normalno zaspati.

Pozivam sve ljude da pripaze na ovakve stvari, čini se da je, kao i uvijek, najbitnija zarada, a ne kakva je kvaliteta zaposlenika koji drže ovakve „turističke atrakcije“, zaključio je Markovinović u svom pismu.

Policija je potvrdila navode 20-godišnjeg Mateja Markovinovića.

Na naš upit odgovorili su da je u subotu oko 21.30 sati zaprimila dojavu o narušavanju javnog reda i mira na plaži u Zambratiji. Dolaskom policije na mjesto događaja zatečena su dvojica 2O-godišnjaka iz Zagreba koje je, dok su se nalazili u moru prvo verbalno, a potom i jednog od njih veslom po glavi udario nepoznati muškrac. On je, navodi policija, bio revoltiran time što se penjao na zrakom punjene gumene dijelove tzv. wibite. Dvadesetgodišnjaku je pružena pomoć na hitnoj u Umagu te težina zadobivenih ozljeda još uvijek nije poznata.

Policijski službenici utvrđuju okolnosti događaja i intenzivno tragaju za  muškarcem.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater