SAZNAJEMO

NAPADAČ KOJI JE U ZAMBRATIJI STUDENTA ODALAMIO VESLOM I RAZBIO MU GLAVU JE - POLICAJAC!

| Autor:  Sanja BOSNIĆ
Matej Markovinović i sporni Wibit u Zambratiji

Matej Markovinović i sporni Wibit u Zambratiji


Konačno je stigao odgovor Policijske uprave Istarske županije o incidentu u Zambratiji, gdje je u subotu navečer netko veslom odalamio studenta Mateja Markovinovića iz Zagreba nakon što se on neovlašteno popeo na napuhanac Wibit u moru.

Kako ispada - napadač je policajac, koji je trenutačno privremeno udaljen iz službe.

"U svezi Vašeg upita obavještavamo Vas da je policija 30. srpnja oko 21.30 sati zaprimila dojavu o narušavanju javnog reda i mira na plaži u Zambratiji. Dolaskom policije na mjesto događaja zatečena su dvojica 2O-godišnjaka, koje je, dok su se nalazili u moru, prvo verbalno, a potom jednog od njih veslom po glavi, udario nepoznati muškarac, koji je bio revoltiran time što se penjao na zrakom punjene gumene dijelove tzv. Wibit. Dvadesetogodišnjaku je pružena medicinska pomoć te je utvrđeno da je zadobio lakše ozljede. Policija je provedenim izvidima utvrdila da je javni red i mir narušavao 31-godišnjak te će se protiv njega podnijeti optužni prijedlog zbog prekršaja iz čl. 6 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Također, možemo vam potvrditi da je riječ o policijskom službeniku koji je u listopadu prošle godine zbog teže povrede službene dužnosti rješenjem načelnika PU istarske privremeno udaljen iz službe", piše u odgovoru PU istarske.

Na taj način su potvrđene neslužbene informacije do kojih je došao Glas Istre, a to je da netko tko je povezan s policijom radi kao čuvar u Wibit parku u Zambratiji.

Podsjetimo, slučaj je izašao u javnost u nedjelju nakon što se redakciji Glasa Istre javio Matej Markovinović, student novinarstva iz Zagreba, kojem je nanesena lakša tjelesna ozljeda glave, odnosno dobio je četiri šava. Markovinović je bio prestrašen tim događajem i stoga je odlučio dati ga u javnost.

Na mjesto incidenta izašla je služba hitne medicinske pomoći iz Umaga pružiti pomoć unesrećeniku, a policijski službenici su došli na očevid koji minut kasnije na poziv hitne te su obavili alkotestiranje napadnutog i utvrdili da nije ništa konzumirao.   Policijski su ga službenici pitali bi li prepoznao počinitelja, na što im je uzvratio potvrdno te su rekli da će ga nazvati. Matej je potom prevezen na hitnu na šivenje, potom se vratio doma u Zagreb i već danima od incidenta nije dobio poziv iz umaške policije. No sad je konačno poznato tko je napadač.

Iz razgovora s radnicima na prodajnom mjestu Wibit doznali smo da se u subotu navečer nakon 21 sat nisu nalazili na plaži. Međutim, svjedokinje koje su se zatekle na plaži u trenutku izlaska okrvavljenog Mateja iz mora, i koje su pozvale hitnu službu, tvrdile su suprotno. Izjavile su da su se četiri radnika u trenutku dolaska vozila hitne pomoći zatekla kod prodajnog mjesta na plaži. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater