ŽUPANIJSKI SUD U PULI

Objavljena presuda Veri Begić za prometnu nesreću na Ipsilonu i smrt Igora Soldatića iz Umaga. DOBILA JE I DRAKONSKU KAZNU ZABRANE VOŽNJE

| Autor: Mateo SARDELIN

Vera Begić iz Rijeke, bivša pročelnica za sport u Gradu Rijeci, osuđena je nepravomoćno na pulskom Županijskom sudu na kaznu od četiri godine zatvora zbog izazivanja prometne nesreće u pijanom stanju u kojoj je preminuo Igor Soldatić iz Umaga.

Uz to je dobila i 7 godina zabranu vožnje. 

Begić nije došla na današnje izricanje presude. Prema prvim informacijama, obitelj poginulog nije zadovoljna kaznom.

Nesreća se dogodila sredinom kolovoza prošle godine na Istarskom ipsilonu kod mosta Mirna, kad je Begić vozila i u suprotnom smjeru.

Podsjetimo da se prometna nesreća dogodila u noći s 15. na 16. kolovoza prošle godine kad je Begić za upravljačem svog Peugeota 3008 riječkih oznaka, vozeći u suprotnom smjeru na Istarskom ipsilonu iz čvora Buje prema čvoru Nova Vas, prvo prednjim dijelom svog vozila udarila betonsku zaštitnu ogradu koja razdvaja istočnu od zapadne kolničke trake, a nakon toga lijevim čeonim dijelom automobila udarila u prednju lijevu bočnu stranu Peugeota pulskih oznaka kojim je iz suprotnog, dopuštenog smjera upravljao Igor Soldatić.

U automobilu su se još nalazile Soldatićeva supruga i 10-godišnje dijete koji su prošli s lakšim ozljedama. Kod Begić je utvrđena alkoholiziranost od 1,92 promila te joj je nakon nesreće određen pritvor u kojem je provela oko mjesec dana, nakon čega je puštena da se brani se slobode.

Što se događalo uoči presude, pročitajte na linkovima: 

https://www.glasistre.hr/crna-kronika/slucaj-rijecka-procelnica-tragedija-na-ipsilonu-600064

https://www.glasistre.hr/crna-kronika/zapanjujuci-detalji-o-rijeckoj-procelnici-veri-begic-600060 

https://www.glasistre.hr/crna-kronika/pocelo-sudenje-rijeckoj-procelnici-veri-begic-600006

https://www.glasistre.hr/crna-kronika/sudenje-veri-begic-bivsa-rijecka-procelnica-plakala-pred-sutkinjom-600018

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater