pojedinosti SA SUĐENJA

TRAGEDIJA NA IPSILONU - ZAPANJUJUĆI DETALJI O RIJEČKOJ PROČELNICI VERI BEGIĆ: Krvava je izašla iz automobila i otišla do drugog vozila u kojem je Igor Soldatić još bio živ. Potom se vratila u svoje vozilo i sjela kao da ona nije vozila

| Autor: Mateo SARDELIN

Donosimo detalje sa suđenja Veri Begić, bivšoj riječkoj pročelnici za sport koja sutra očekuje presudu za prometnu nesreću sa smrtnom posljedicom, koju je skrivila pod utjecajem alkohola.

Na video snimkama se vidi trenutak kad je Begić pokušala izaći na čvoru Buje, no očito nije uspjela ugurati karticu ili novac u aparat za naplatu te je nakon dužeg pokušavanja krenula unatrag, okrenula vozilo i vratila se istim putem, samo što je sada bila u suprotnom smjeru. Na taj je način, što je vidljivo na drugoj snimci ušla na autoput i pri samom ukopčavanju, izbjegla prvo vozilo koje je od šoka odmah zakočilo. No, Begić je nastavila vožnju i u tih 9 prevaljenih kilometara mimoišla još barem sedam vozila.

Zadnja kamera ulovila je Begićku u pogrešnom smjeru kod čvora Nova Vas, dakle na manje od kilometar od nesreće. No, prije toga, na oko kilometar od mjesta sudara sa Soldatićem, "očešala" se sa Škodom slovenskih oznaka i nastavila vožnju dalje, do neposredno prije mosta Mirna, gdje je udarila u Peugeot pulskih oznaka kojim je upravljao Soldatić, a u kojem su se nalazili i njegova supruga te 10-godišnje dijete. Niti na jednoj snimci nema trenutka sudara, niti sa Škodom, niti sa Peugeotom.

Sutkinja Gabrijela Marčeta Ferić je pročitala razne izjave svjedoka, vatrogasaca i oštećenih, a ono što je svima zapeloza oko i uho je da je Begić nakon nesreće izašla iz automobila, ogrebena i krvava, i došla do automobila u kojem je Igor još davao znakove života, njegova supruga bila ozlijeđena, a dijete zapomagalo od bolova. Potom se vratila u svoj automobil, a u međuvremenu su stali ostali vozači, pozvali hitnu i krenuli pomoći unesrećenima, dok je Begić sjela na zadnje sjedište svog automobila. Kad su na mjesto događaja došli vatrogasci, jedan od njih pitao je Begić za vozača. Ona mu je, vjerojatno u stanju šoka, kazala "ja sam vlasnica automobila, ali nisam vozila", što je potom ponovila i drugom vatrogascu.

Sam vatrogasac je izjavio da tako nešto nije čuo u svojoj 30 godišnjoj karijeri, a po njezinoj izjavi vatrogasci su odmah krenuli tražiti vozača u okolici mjesta nesreće, da bi na kraju zaključili da je upravo ona vozač, a ne netko drugi. Sutkinja je također pročitala mišljenje vještaka oko brzine kretanja vozila u trenutku sudara, gdje stoji da je Begić vozila oko 95 na sat, a Soldatić 72 na sat. 

Više pročitajte na linkovima:

https://www.glasistre.hr/crna-kronika/pocelo-sudenje-rijeckoj-procelnici-veri-begic-600006

https://www.glasistre.hr/crna-kronika/sudenje-veri-begic-bivsa-rijecka-procelnica-plakala-pred-sutkinjom-600018

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater