TRAGEDIJA OD PROŠLOG LJETA

U Puli počelo suđenje riječkoj pročelnici Veri Begić za prometnu nesreću na Ipsilonu koju je skrivila u pijanom stanju i u kojoj je poginuo Igor Soldatić iz Umaga. Moguće je da već danas saznamo presudu. UOČI RASPRAVE RAZGOVARALI SMO S VALTEROM SOLDATIĆEM, OCEM POGINULOG 

| Autor: Mateo SARDELIN
Vera Begić na ulazu u pulski sud

Vera Begić na ulazu u pulski sud


Na Županijskom sudu u Puli, pred vijećem kojim predsjeda sutkinja Gabrijela Marčeta Ferić, upravo je počelo suđenje bivšoj pročelnici za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Veri Begić (37) iz Rijeke, koja je optužena za izazivanje lanjske prometne nesreće na Istarskom ipsilonu u kojoj je poginuo 41-godišnji Igor Soldatić iz Umaga.

Na pripremnom ročištu prije manje od mjesec dana Begić je priznala krivnju pa je moguće da suđenje bude okončano već danas.

Begić je na sud došla u pratnji svog odvjetnika Milenka Škrleca iz Rijeke.

Uoči rasprave kratko smo razgovarali s Valterom Soldatićem, ocem poginuloga, koji je rekao da očekuje veliku kaznu.

"Kaznu koja će biti opomena svima ostalima", rekao je Soldatić.

Uz oca, na raspravi su i drugi članovi obitelji poginuloga, dok je uz Veru Begić prijatelj.

Odvjetništvo tereti Begić da je 15. kolovoza prošle godine pod utjecajem alkohola, i to 1,92 promila, upravljala Peugeotom te na Istarskom ipsilonu, na čvoru Buje, izvan naselja Nova Vas, na prometnoj traci namijenjenoj za promet vozila iz suprotnog smjera, lijevim bočnim ogledalom udarila u lijevo bočno ogledalo Škoda kojom je, krećući se pravilno iz suprotnog smjera, upravljao 31-godišnji državljanin Slovenije.

peugeot vera

Smrskani automobil nesretnog Igora Soldatića

Nakon toga je nastavila voziti u zabranjenom smjeru te je prednjim dijelom svog vozila najprije udarila betonsku zaštitnu ogradu koja razdvaja istočnu od zapadne kolničke trake, a potom je lijevim čeonim dijelom automobila udarila u prednju lijevu bočnu stranu Peugeota pulskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao Igor Soldatić, navodi se u optužnici. Vozač je uslijed silovitog sudara zadobio višestruke ozljede kojima je podlegao na mjestu nesreće. Njegova supruga i dijete prošli s lakšim ozljedama.

U vrijeme kad se dogodila nesreća na snazi je bio zakon koji je za ovo kazneno djelo predviđao maksimalnu kaznu od 12 godina, a minimum je tri godine.

Begić je nakon nesreće na Istarskom ipsilonu završila u pritvoru pulskog zatvora gdje je provela mjesec dana. Prilikom puštanja na slobodu bile su joj određene mjere opreza.

Begić to nije bio jedini incident u prometu. Naime, u lipnju 2017. godine Begić je i u Rijeci izazvala prometnu nesreću pod utjecajem alkohola te pobjegla s mjesta događaja. Policija ju je uhvatila pet sati nakon nesreće kada je napuhala 0,42 promila, odnosno 0,32 promila alkohola.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum