TRAGEDIJA NA IPSILONU

SLUČAJ VERA BEGIĆ: Reakcije supruge i oca poginulog Igora Soldatića, koji su sudnicu napustili ogorčeni i u suzama; što je uzeto kao olakotne i otegotne okolnosti, ostali detalji s današnjeg izricanja presude…

| Autor: Mateo SARDELIN

Vera Begić, koja je dobila 4 godine zatvora i 7 godina zabrane vožnje, dužna je platiti ukupan trošak kaznenog postupka te se svakog tjedna javljati u policijsku postaju u mjestu stanovanja, prije nego ode u zatvor. U kaznu zatvora uračunava joj se i vrijeme od 30 dana provedenog u pritvoru u Puli.

Predsjednica sudskog vijeća Gabrijela Marčeta Ferić pročitala je presudu pred njezinim braniteljem Milenkom Škrlecom, tužiteljem Mirkom Grujićem, obitelji poginulog Igora Soldatića i njihovim odvjetnikom Bojanom Zustovićem te brojnim novinarima. Obitelj je na kraju izricanja presuda bila šokirana malom kaznom.

veravera

Supruga poginulog Igora Soldatića Tanja

Sutkinja je potvrdila da se kazna temelji na činjeničnom opisu optužnice te otegotnim i olakotnim okolnostima. Kao otegotne okolnosti sud je uzeo u obzir da je u nesreći lakše ozlijeđeno 10-godišnje dijete, da je Begić do sada već dva puta pravomoćno prekršajno osuđivana zbog prometnih prekršaja te upornost u nepoštivanju prometnih propisa. No, prema kaznenoj evidenciji, Begić do sada nije bila osuđivana.

Sutkinja je pak u obzir uzela i olakotne okolnosti, odnosno da je sudu odmah priznala počinjenje djela i nije osporavala činjenice, izrazila je žaljenje za počinjeno djelo i spremnost na suočavanje s kaznenopravnom sankcijom.

veravera

Igorov otac Valter Soldatić

Tanja, supruga preminulog Igora, nam je jecajući ukratko kazala da je ovo "sramota od presude, sudstva i države".

Otac Valter je rekao da ovo nije pošteno.

veravera

Izricanje presude, čita sutkinja Gabrijela Marčeta Ferić

"Stalno se spominje da ima malodobno dijete, a moj unuk je isto malodoban, ima 10 godina i ostao je bez oca, dok će ona vidjeti svoga sina, on će nju dočekati. Čuli ste i sami, sramota za državu i sudstvo, sprega politike i sudstva. Maksimalno je 12, očekivao sam 11 godina. Za četiri godine isplati se nekoga pregaziti, ubiti, jer je jednostavnije nego nekoga upucati", rekao je otac Valter.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater