SLUČAJ PODVOĐENJA

EKSKLUZIVNO: Saznajemo tko je 57-godišnji muškarac koji je osumnjičen za organizaciju prostitucije u Puli i okolici. On je pročelnik i savjetnik za šume u istarskoj podružnici Ministarstva poljoprivrede

| Autor: Mateo SARDELIN

Kako saznajemo, 30-godišnja žena koje je bila prisiljena raditi "dodatni posao" kao prostitutka u Puli i okolici je Zagrepčanka koja je na pulsko područje došla raditi sezonu, a 57-godišnji muškarac osumnjičen da ju je na to prisiljavao je Albin Lampe, pročelnik istarske županijske podružnice Ministarstva poljoprivrede, koji radi kao savjetnik za šume.

Naime, pulska policija je zbog sumnje da je organizirao pružanje spolnih usluga, a potom iznuđivao 30-godišnjakinju, uhitila 57-godišnjeg muškarca iz Vodnjana. Pulska policija provela je kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 57-godišnjak počinio kaznena djela prostitucije, spolnog uznemiravanja i iznude. Prema neslužbenim informacijama radi se o Albinu Lampeu. Tijekom današnjeg dana (petak 11. listopada) Lampe je ispitan u državnom odvjetništvu i u popodnevnim satima je doveden kod suca istrage.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 57-godišnjak od 1. srpnja do 24. rujna ove godine, iskoristio tešku financijsku situaciju 30-godišnjakinje i njen odnos zavisnosti o njemu te joj je na području Pule, Medulina, Fažane i Rovinja organizirao susrete s drugim osobama radi pružanja spolnih usluga uz novčanu naplatu.

Muškarac je također i sam koristio spolne usluge 30-godišnjakinje uz novčanu naplatu te je uzimao dio njene zarade, a kad je 30-godišnjakinja odlučila prestati s pružanjem spolnih usluga, njemu i drugim osobama, 57-godišnjak ju je počeo iznuđivati. Tražio je od nje novac ili da mu nastavi pružati spolne usluge ili će objaviti njene eksplicitne fotografije i snimke koje je snimio bez njena znanja.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja u petak u jutarnjim satima priveden upritvorsku jedinicu PU istarske. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater