AUTOMOBILIZAM

PRVENSTVO HRVATSKE U KRONOMETRU: U Taru dvostruki vikend program

Bit će to danas 18. Nagrada Tar-Vabriga, a potom sutra 19. Nagrada Tar-Vabriga. Predviđeno je da se svaki dan odvezu po tri bodovne vožnje. Za prvi dan prijavljeno je 56, a drugi 61 vozačica i vozač iz 17 klubova, a tom broju treba pridodati i 30-tak sudionika Prvenstva Istarske rivijere

| Autor: Miroslav KRPAN
MEĐU FAVORITIMA - Vjekoslav Čičko (AK Buzet) (Snimio Miroslav Krpan)

MEĐU FAVORITIMA - Vjekoslav Čičko (AK Buzet) (Snimio Miroslav Krpan)


Svakih petnaest dana zapadna obala Istre, šire okruženje Poreča, tijekom listopada ove je godine domaćinom nekog automobilističkog natjecanja s višegodišnjom tradicijom. Sve je počelo Rallyem Poreč, nastavilo se Formulom driver u Limskom kanalu, a sad je na redu dvostruki vikend program kronometar vožnji danas i sutra, na karting stazi Motodroma Poreč u Taru. Autoklub Poreč motorsport, uz suorganizaciju AKORK Skok racing 1993, dočekat će najbolje hrvatske vozače kronometar vožnji. Pokrovitelji dvodnevne manifestacije su Općina Tar-Vabriga i domicilna Turistička zajednica.

Bit će to, dan za danom, 18. Nagrada Tar-Vabriga, a potom 19. Nagrada Tar-Vabriga, bodovna natjecanja ovogodišnjeg Prvenstva Republike Hrvatske, a ujedno i za bodove Prvenstva auto i karting lige Zapad /Regija Zapad HAKS-a i Prvenstva Istarske rivijere. Predviđeno je da se svaki dan odvezu po tri bodovne vožnje.

Za prvi dan prijavljeno je 56, a drugi 61 vozačica i vozač iz 17 klubova, a tom broju treba pridodati i 30-tak sudionika Prvenstva Istarske rivijere. Do sada je održano tek jedno natjecanje u Mičevcu, nadomak Zagreba, kada je pobjedom slavio Hrvoje Belinić iz AK Pula-Rovinj, a uz njega su na pobjedničkom postolju bili nekadašnji prvak Vjekoslav Čičko (AK Buzet Autosport) i Marino Poropat (AK Istra racing team Pazin). Belinić se nije prijavio za tarska natjecanja, pa je za očekivati veliki sraz Čička i Poropata, kojima će računicu pokušati pomrsiti državni prvak iz 2019. godine Nenad Damarija (AK Pula-Rovinj) ili neki od vozača zagrebačkog AK Ina Delta, Željko Kokotec ili pak "klan" obitelji Radovanović, Matej, Aleksandar i Tvrtko. Ekipnu pobjedu na otvorenju sezone upisali su vozači pazinskog Autokluba Istra racing team, kojih je i ovog puta najviše (12), ali i brojem (11) i kvalitetom su im za petama automobilisti AK Fly with Kolman iz Zagreba.

U konkurenciji vozačica, na putu novog trijumfa je najtrofejnija hrvatska vozačica Iva Damarija (AK Pula-Rovinj), dok će se status najboljeg juniora očekivano odlučivati između Mateja Radovanovića (AK Ina Delta) i Karla Pelicara (AKORK Skok racing 1993).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater