HRVATSKI AUTO I KARTING SAVEZ

NAJ AUTOMOBILISTIMA proglašeni supružnici NENAD I IVA DAMARIJA IZ AUTOKLUBA PULA-ROVINJ

| Autor: M. KRPAN
Naj automobilisti 2019. - Marin Božičević, Iva i Nenad Damarija (M. KRPAN)

U zagrebačkom Hotelu International bilo je izuzetno svečano, kako i priliči proglašenju najuspješnijih automobilista i kartingaša za sezonu 2019.godine pod okriljem nacionalnog sportskog Hrvatskog auto i karting saveza. Dodijeljena su pozamašna 433 priznanja u brojnim prvenstvima i kupovima, što za pojedinačne, što ekipne uspjehe.

Prestižne i laskave nagrade najuspješnijih automobilista otišle su u ruke najtrofejnijeg hrvatskog bračnog para, automobiliste sezone Nenada Damarije i naj-vozačice Ive Damarije iz Autokluba Pula-Rovinj, dok je najuspješnijim juniorom sezone proglašen Riječanin Marin Božičević (AK RI autosport). U kartingu je najboljim početnikom (rookie sezone) proglašen Ricardo Kočevar (AK Istra racing team Pazin), juniorom Leon Zelenko (KK Koprivnica), a seniorom Matija Jurišić (AK RI autosport).

Osam različitih klubova nagrađeno je za najbolju organizaciju utrka u pojedinim disciplinama: ASK Kastavac (kružne utrke), AK Ina Delta (brdske utrke), AK Delta Sport (rally), AK Ozalj (autocross), SAK Moslavina (autoslalom), AK Slavonija (utrke ubrzanja), AK Poreč Motorsport (kronometar) i AK Buzet Autosport (formula driver), dok su za realizaciju FIA natjecanja nagrađeni AK Buzet (brdo) i AK Ina Delta (rally).

Posebnim priznanjima HAKS-a nagrađeni su rally posada Daniel Šaškin i Saša Bitterman za promociju hrvatskog auto sporta na Dakar rallyu, ali i Fail play plaketom za humani i sportski pothvat na istom natjecanju, a između ostalih i Iva Damarija za trostruki uzastopni naslov FIA CEZ Ladies Cup. Za izuzetne nastupe na međunarodnim natjecanjima u kartingu nagrađeni su Leon Zelenko i Jan Pokos, te Stefani Mogorović (AK Istra racing team) i Sandro Ivanjko za vrhunski rezultat u prvom nastupu hrvatskog karting tima na FIA Motorsport igrama.

Državnim prvacima za 2019. godinu proglašeni su za autocross Dragan Sergo i Robert Slavić (AK Buzet Autosport); autoslalom Nenad Damarija (ukupno i grupa 2) i Marko Mirosavljević (AK Pula-Rovinj) te kronometar Nenad Damarija. Ekipni prvaci 2019. bili su AK Buzet Autosport (autocross) te AK Istra racing team Pazin (kronometar vožnje i formula driver).


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of