1. hrl žene

Važna pobjeda Labudica u borbi za opstanak protiv treće ekipe prvenstva

| Autor: Branko Biočić
(Snimio Branko Biočić / Glas Istre)

(Snimio Branko Biočić / Glas Istre)


Vrlo važna pobjeda Labudica u borbi za opstanak protiv treće ekipe prvenstva. Od samoga početka Labinjanke su svjesne važnosti pobjede krenule vrlo angažirano i borbeno te preuzele stvari u svoje ruke iako su gošče imale tri početna vodstva 0:1, 1:2 i 2:3.

Sve ostalo pripalo je Rudara koji je nakon toga stalno bio u vodstvu od nekoliko golova razlike a najbolja domaća igračica Ana Jajčević već je do poluvremena sakupila devet golova. Sa dva uzastopna pogotka pridonijela je da se labudice u 20. minuti odvoje na četiri razlike ( 13:9).

Pet minuta prije odlaska na odmor ekipa iz Čakovca uspjela je smanjiti na 17:15 i tih dva gola zaostatka je najviše što su se gošće uspjele približiti raspoloženim i razigranim domaćim igračicama na ovoj utakmici koje su na odmor otišle sa velikih pet razlike. Treća ekipa lige primila je čak 20 golova u jednom poluvremenu. U nastavku je Rudar tu prednost stalno kontrolirao i povećavao i do devet razlike, u 36. minuti bilo je 25:16. U zadnjih deset minuta Rudar je ušao sa šest golova prednosti pa je bilo jasno da bodovi ostaju u Labinu.

Tada je trener Datos u igru ubacio i nekoliko mlađih igračica za konačnih 33:27 i slavlje labudica na parketu. Uz Ana Jajčević koja je vukla i postigla 14 golova istakle su se još Natali Zahtila koja je postigla sedam golova iz isto toliko udarca na gol te krilo Nataša Miočinović a svoj obol dala je sa osam obrana i vratarka Andrea Pavić. Kod Zrinskog najbolja Gabriela Gudelj sa osam golova. Trener Rudara Diego Datos zadovoljno je nakon utakmice rekao -Nakon dva uzastopna poraza i nekoliko lošijih igra ovo je vrijedna pobjeda protiv ekipe koja je treća na ljestvici. Utakmicu smo kontrolirali i mali u rukama svih 60 minuta. Svaka čast mojim igračicama na odnosu, zalaganju, požrtvovanosti i borbenosti.

(Snimio Branko Biočić / Glas Istre)(Snimio Branko Biočić / Glas Istre)

Da smo tako igrali ranije imali bi više bodova. Sada ćemo se odmoriti jer ovaj vikend ne igramo s obzirom da je ŽARK Split odustao od lige i te bodove upisujemo bez borbe a onda igramo doma još jednu važnu utakmicu protiv Dalmatinke iz Ploča u kojoj očekujemo novu pobjedu, rekao je Datos.

Ana Jajčević je dodala -Odlična utakmica, odlično smo igrale veći dio utakmice i već u prvom poluvremenu slomile otpor Čakovčanki koje su vrlo dobra ekipa što pokazuje i njihovo stanje na ljestvici gdje su odmah iza Podravke i Lokomotive. U drugom poluvremenu nismo im dale da nam se približe, još smo i povećavale našu prednost. Sada se idemo odmoriti jer smo ovaj vikend slobodne a onda čekamo Dalmatinku, rekla je Jajčević.

LABIN- SC Franko Mileta, Gledatelja 400, Suci: Ivica Botinčan i Dario Rupčić ( oba
Rijeka), delegat: Siniša Ruduć ( Biograd na moru)
RUDAR: Kamenar, Peršić, Šumberac 1, Basanić, Zahtila 7, Bradanović, Vrkić 1,
Belušić, Pavić, Šegota, Malić, Kremer 1, Miočinović 6, Đuzel 3, Ugrin, Jajčević 14 (5).
Trener : Diego Datos
ZRINSKI: Kozjak, Balent, Balaško 2, Kosovac 1, Milošević 4, Gudelj 8 (2), Cvitanović
5, Balić 4, Posavec 3, Varga, Makarova, Vidović. Trener: Risto Arnaudovski
Isključenja: Rudar 12 min, Zrinski 6 min, Sedmerci: Rudar 7(5), Zrinski 3 (2)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of