Stiže dalmatinka iz poreča

Pred "labudicama" je možda presudan ispit

| Autor: Branko Biočić
(Foto ŽRK Rudar)

(Foto ŽRK Rudar)


Rukometašice Rudara prošloga su vikenda bile slobodne jer je ekipa ŽARK Splita odustala od lige pa su bodovi upisani bez borbe, kao i ostalima. U nedjelju u 19.30 sati u Labin stiže ekipa Dalmatinke iz Ploča, koja se nalazi u gornjem dijelu ljestvice i želi u Europu. Za »labudice« će to bili još jedan vrlo ozbiljan i važan ispit u borbi za ostanak u prvoligaškom društvu kojem su se približili nakon pobjede nad Zrinskim u prošlom kolu. Zanimljivo je da su Labinjanke slavile u Pločama, no od tada se mnogo toga promijenilo.

- Dalmatinka je u nizu od devet utakmica bez poraza. Taj podatak najbolje govori o njihovoj kvaliteti. Odlična je to ekipa s velikim brojem igračica iste kvalitete i odlično vođene od trenera Jerkovića kojeg ne treba posebno predstavljati. Teška će to biti utakmica za nas. Kako fizički, tako i psihološki. Iz kola u kolo imamo utakmice u kojima nešto moramo i taj pritisak nije lako izdržati. No, vjerujem u svoje djevojke, izdržale su do sada već puno toga pa ne sumnjam da će izdržati i taj pritisak, izvući i zadnje atome snage i odigrat odličnu utakmicu te pokušati osvojiti bodove od, možda, presudne važnosti. Naša nam publika ovu nedjelju treba više nego ikad. U dosadašnjem tijeku prvenstva bili su nam velika potpora i vjetar u leđa, hvala im velika na tome. Zato sam siguran da će Labin stati uz svoje »labudice« i u većem broju nego do sada, jer razumiju rukomet i znaju koliko nam je ova utakmica važna - rekao je trener Rudara Diego Datos.

- Ovu nedjelju u goste nam stiže odlična ekipa iz Ploča, ekipa koja želi izboriti igranje Europe iduću sezonu. Dalmatinka nije upisala poraz u posljednjih 12 kola, osim protiv Lokomotive i Podravke, a važno je prisjetiti se da smo upravo mi zadnja ekipa osim navedene dvije koja im je uzela bodove. Mi imamo svoj cilj i ništa nas ne zanima osim pobjede. Motivi su jaki na obje strane i mislim da će to biti utakmica u kojoj će nijanse odlučivati. Sa stožerom smo odradili analizu, znamo zadatke, fokusirane smo i želimo osigurati ostanak prije samog kraja. Ja u svoju ekipu ne sumnjam, imam maksimalno povjerenje u svih i znam da ćemo dati apsolutno sve da pokažemo da nismo ekipa koja bi se trebala borit za ostanak u ligi. Ovim putem pozivam sve ljubitelje sporta da napune dvoranu i zagrme tribine kao nikad ovu sezonu i pokažemo svima što Rudar i Labin mogu - poručila je vratarka Ana Ugrin.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini