RUKOMET

Rovinjkama zlatni bodovi spasa Druge lige zapad: U derbiju kola Labinjankama pobjeda za treće mjesto

| Autor: R. FONOVIĆ/ I. RADETIĆ

Velika dvorana SC Franko Mileta. Gledatelja 200. Suci: Ivica Botinčan i Dario Rupčić (oba Rijeka).

RUDAR: Kamenar, Zenković 2, Franković, Šumberac, Kogej, Zahtila 7, V. Belušić 2, Vrkić, D. Belušić 2, Jelčić 1, Malić, Lepinjica 2, Govedić, Rodić 6, Zupičić, Raspudić 4.

SAMOBOR: Pilić, Harmina, Laptoš 1, Grubišić, Prodanović 4, Vapnar 5, Petreković 5, Kupres, Kozlovec, Katanec 1, Kanceljak 3, Božić 1, Runtas 3.

Sedmerci: Rudar 4 (3), Samobor 4 (3). Isključenja: Rudar 8 minuta, Samobor 2 minute.

Labinska završnica

Rukometašice Rudara odigrale su još jednu odličnu utakmicu i u direktnoj borbi za treću poziciju na prvenstvenoj ljestvici pobijedile vrlo dobru ekipu Samobora. Od prve minute se vidjelo da će to biti potpuno izjednačena utakmica, u kojoj su gošće Labinjankama stvarale poprilično problema svojom brzom igrom i brzim centrom. U tom je tonu i odigran prvi dio utakmice u kojoj niti jedna ekipa nije imala više od jednog gola viška na svojoj strani.

No, u nastavku, ipak, drugačija slika na terenu jer domaće rukometašice dižu nivo igre za još jednu stepenicu i sredinom poluvremena imaju velikih četiri gola razlike na svojoj strani (19:15). Uz to imaju i dvije "kontre" za povećanje prednosti ali su obje završile u vratnici, pa umjesto da riješe utakmicu Labinjanke upadaju u malu krizu što Samoborke koriste i na ulazu u posljednjih deset minuta rezultat je ponovno u egalu (20:20). No u samoj završnici labinska je obrana djelovala još bolje nego do sada, u napadu su podigle koncentraciju i na kraju zasluženo pobijedile.

Bijeg iz zone ispadanja

U derbi začelja, pak, rukometašice Rovinja osvojile su zlatne bodove u borbi za opstanak na gostovanju protiv Sloge. Motivirane Rovinjke u susret su ušle sjajno i preko mlade i razigrane Chiare Ferrara povele 3:0. Ipak, preko Bušić i Karlović igračice Sloge uspjevaju doći do poravnanja (11:11), ali na odmor se odlazi s +2 za Rovinjke.

Nastavak donosi dosta oštrine u obrani s jedne i druge strane, a igračice Rovinja konstantno imaju 2-3 gola prednosti. U samoj završnici potegnule su mlada Ferrara te Katavić i iskusna Jelka Mihovilović te pored toga što su Rovinjke u posljednjih desetak minuta imale četiri isključenja, na kraju zasluženo slave bijeg iz opasne zone ispadanja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of