RUKOMET

Umažanke večeras ugošćuju Lokomotivu u 23. kolu Prve lige. Miočinović: Dat ćemo sve od sebe da utakmicu učinimo neizvjesnom i čim zanimljivijom

| Autor: Mijat GAVRAN
Nataša Miočinović

Nataša Miočinović


Svoju obvezu u redovitom 23. kolu koje je jučer kompletirano umaške su "lavice" obavile u nedjeljno predvečerje, u nadasve izazovnoj predstavi protiv Bjelovarčanki i osvojile bodove kojima su "zacementirale" treće mjesto. Tako će danas igrati odgođenu utakmicu 19. kola protiv zagrebačke Lokomotive, koja je tijekom vikenda protiv Podravke Vegete osvojila svoj šesti trofej Kupa Hrvatske. Danas će "lokosice" nakon slavlja, protiv Umažanki nastojati izboriti nove prvenstvene bodove i potvrditi ostvareni uspjeh protiv Koprivničanki.

Trebala bi to utakmica koja će ponuditi istinsku predstavu dviju ekipa iz samog vrha prvoligaške karavane. Prava je šteta da istoj neće moji svjedočiti poklonici rukometa i uživati u igru brojnih reprezentativki i "brončanih" djevojaka s nedavnog EP-a. Imaju i "žuto-plave" u svojim redovima potencijalnih članica "kockaste" vrste, jednu od onih koja je najčešće u tom kadru Natašu Miočinović, zatim Ines Lisjak, Kristinu Plahinek i najmlađu među njima, Tinu Barišić. Uz ostale stožerne suigračice umaške ekipe stasita Virovitičanka Nataša Miočinović, koja se dobrano udomaćila u ovdašnjem krajoliku, a dobrano poznaje većinu igračica iz suparničkog tabora, najavljuje derbi utakmicu s Lokomotivom.

– Nema potrebe sad o našim današnjim protivnicama koješta pričati, osim što je dovoljno u najkraćem obliku reći da su uz bok Podravki Vegeti koja je na čelu ljestvice. Međutim, to je trenutačno, odnosno aktualno stanje, ali nije i pravi odraz međusobnih vrijednosti, što je prije koji dan pokazala ekipa Lokomotive protiv Koprivničanki u finalu Kupa, rekla je Miočinović.

- Istinska je ugoda igrati protiv jedne od najboljih ekipa u ligi i pobjednica Kup natjecanja, većine igračica koje su u reprezentativnom trenažnom procesu. Uz to imaju i trenera koji je izbornik reprezentacije koja je postala najveće iznenađenje na nedavnom EP-u osvajanjem brončane medalje, kazuje o protivnicama Nataša Miočinović. - Iskreno se nadam da ćemo guštati u igranju, mi potpuno rasterećene ikakvog imperativa i razmišljanja o rezultatu, dok će one to zasigurno imati u glavi. Dat ćemo sve od sebe da utakmicu učinimo neizvjesnom i što je moguće zanimljivijom, ali u svemu tome nedostajat će nam naši navijači. Nadamo se da ćemo na zatvaranju sezone imati tu ugodu igrati pred publikom. Inače, u preostale četiri utakmice uživat ćemo u rukometu, te u svakoj od njih potvrđivati ovaj uspjeh koji je malo tko očekivao. Presretne smo da smo baš mi, ova generacija ostvarila povijesni plasman kluba u 13 sezona igranja u Prvoj ligi. Nadam se da će i mlađe igračice imati priliku zaigrati i stjecati dragocjeno iskustvo, dodala je Nataša uoči susreta koji se igra danas u 18 sati u sportskoj dvorani Stella maris.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom