Ilustracija (Unsplash)
Kombinacija mesa i tijesta rado se jede u otprilike svako doba dana - bilo da jedete burek za marendu ili paštu bolonjez za ručak ili večeru. Danas vam stoga donosimo idealan spoj tijesta i mesa koji će vam biti odličan i dan poslije - pulled pork dumplings, iliti valjušci/knedle s trganom svinjetinom. Krenimo!
Valjušci
Umak
Prvo krenite s pripremom valjušaka. Pomiješajte vodu, brašno i sol, pa mijesite 5 do 10 minuta dok ne postane glatko i čvrsto. Ostavite sa strane da odmori oko sat vremena.
Nakon što odstoji, podijelite tijesto na dva dijela i svaki razvucite što tanje. Čašom ili šalicom izrežite krugove, pa u svaki stavite žlicu trgane svinjetine i zatvorite i oblikujte po želji.
Kuhajte na pari ne preko 10 minuta, a dok se valjušci pare, pomiješajte sastojke za umak i kuhajte na srednje jakoj vatri 10-ak minuta. Poslužite umak i valjuške uz svježe povrće. Dobar tek!
Izvor: Index recepti