KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Sočna torta od jagoda koja se ne peče sa svega 5 sastojaka

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Ništa je govori i nema više okus na proljeće od kolača od jagoda. Ako ste u potrazi za receptom koji je brzo gotov, a koji u prvi plan stavlja jagode, vrijeme je da isprobate ovaj kolač koji se ne peče. 

Za izradu ovog sočnog kolača od jagoda potrebno vam je svega pet sastojaka, od kojih većinu zasigurno imate kod kuće. 

Sastojci:

  • 200 g maslaca
  • 260 g keksa po izboru
  • 1 pakiranje pudinga od vanilije
  • 300 ml vrhnja za šlag
  • 500 g svježih jagoda

Priprema: 

U lončiću otopite maslac. Kekse zdrobite i pomiješajte s maslacem. 

Kalup za torte obložite papirom za pečenje. Utisnite ravnomjerno kekse. Ostavite minimalno pola sata u hladnjaku. 

U međuvremenu prema uputama skuhajte puding od vanilije. Ulijte u kalup te ostavite minimalno pola sata u hladnjaku. 

U međuvremenu istucite vrhnje za šlag, operite i na polovice narežite jagode. 

Ulijte puding u kalup, a sve završite s jagodama. Ostavite minimalno pola sata u hladnjaku. 

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini