KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Kotleti od vepra ili svinjetine u krem umaku

| Autor: Portal GlasIstre.hr

Vrijeme pripreme: 1:30 h

Srednje zahtjevna priprema

Sastojci:

  • - 8 kotleta (vepra ili svinjetine)
  • - žlica brašna
  • - 8 dkg masti
  • - 1 dcl kiselog vrhnja
  • - 1 žlica senfa
  • - 1 kiseli krastavac
  • - 1 dcl bijelog vina
  • - 3 dkg kapara
  • - 2 dcl juhe od kosti (ili kocka za juhu)
  • - sol, papar

 

Jednu stranu kotleta izlupajte batićem, posolite i popaprite. Stranu koju ste natukli umočite u brašno i na vrućoj masti naglo popržite.

Tako pečene kotlete izvadite na tanjur, a na ostatak masnoće stavite žlicu brašna, te kad se brašno zažuti dolijte vino i juhu.

Dobro prokuhajte sa žlicom senfa.

Tada vratite kotlete u umak i kuhajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje dok meso ne omekša.

Pri kraju dodajte kiselo vrhnje, sitno kosane kapare i krastavce narezane na sitne rezance, te još kratko prokuhajte.

Preporučeno poslužiti uz pire krumpir.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter