Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Ukusna salata s tunom

| Autor: Sanda Milinković
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Pronašli smo recept za jednu klasičnu salatu od tjestenine s tunom koja se vrlo brzo priprema.

Pritom je savršena za ručak ili večeru, a ako uhvatite lijep i slobodan dan, i za piknik!

Sastojci

  • 250 g integralne pašte (penne)
  • 240 g  jogurta
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 4 žličice jabučnog octa
  • 1 glavica crvenog luka sitno nasjeckana
  • šaka lišća bosiljka, sitno nasjeckanog
  • 320g tune u izvorskoj vodi
  • 2 crvene paprike, očišćene od sjemenki i narezane na kockice
  • 340g konzerve kukuruza šećeraca, ocijeđenog

Postupak

Kuhajte tjesteninu deset minuta dok ne postane al dente, zatim je ocijedite i isperite pod hladnom tekućom vodom pa ponovno ocijedite, savjetuje BBC.

U međuvremenu pomiješajte jogurt, maslinovo ulje, ocat, luk i bosiljak u velikoj zdjeli, zatim umiješajte tunu, crvenu papriku i kukuruz šećerac.

Promiješajte tjesteninu i poslužite u zdjelicama ili zapakirajte u posudice za posao ili piknik.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter