Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Rolada s jagodama i šlagom

| Autor: Ana Braškić
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


(Pro)ljetna rolada od jagoda divan je desert koji asocira na tople i sunčane dane!

Užitak u pravom okusu jagoda počinje upravo s ovom neodoljivo prozračnom poslasticom koja je jednako zadivljujuća vizualno i okusom. Pripremite ovaj desert i poslužite ga nakon ručka ili uz popodnevnu kavu, nećete se razočarati.

Sastojci

Za biskvit (za pleh dimenzija 30×40 cm):

  • 5 jaja
  • 115 g šećera
  • 80 g brašna
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Za punjenje:

  • 300 g jagoda
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 60 g šećera u prahu
  • šećer u prahu za ukrašavanje

Priprema

U posudu staviti jaja i ekstrakt vanilije, kratko promiješati, a zatim dodati šećer. Miksati 10 minuta dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta. Dodati prosijano brašno i pažljivo ga umiješati pomoću lopatice. Pleh namastiti i obložiti papirom za pečenje. Rasporediti smjesu, poravnati i peći u pećnici prethodno zagrijanoj na 220 stupnjeva od 8 do 10 minuta.

Biskvit je pečen kada postane zlatnožute boje. Kada je biskvit pečen, cijeli pleh okrenite na čisti papir za pečenje. Maknuti pleh i pustiti da se biskvit ohladi. S mlakog biskvita ukloniti papir i ponovo ga pokriti kako se ne bi osušio. Jagode oprati i narezati na komadiće. U posudi miksati slatko vrhnje kojem ćete postupno dodati šećer u prahu.

Trebate dobiti šlag koji neće biti previše čvrst. Na ohlađeni biskvit rasporediti šlag, posuti narezanim jagodama i pažljivo zarolati. Roladu omotati papirom za pečenje i staviti u hladnjak na pola sata. Posuti šećerom u prahu i poslužiti narezano na ploške. Ako želite biskvit možete aromatizirati koricom limuna ili naranče, a umjesto šećera u vrhnje možete umiješati med.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini