i manji gradovi su ukrašeni

Zašto grad nije okićen u povodu Uskrsa? Imamo odgovor od Grada

| Autor: Jelena MILOVIĆ
(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)

(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)


Potrebu ukrašavanja grada povodom Uskrsa neki smatraju važnom, a neki je uopće ne iskazuju. U redakciju nam se javila čitateljica kojoj je zasmetalo što grad ničime ne odaje dojam da smo nadomak Uskrsa.

"Ne znam tko je zadužen za uređenje grada, Herculanea, Turistička zajednica ili sam Grad Pula. Pitam; zašto se naš grad ne uređuje kao ostali čak i manji gradovi? Dovoljno je vidjeti gradove u našoj županiji. Svugdje se mogu vidjeti obilježja nadolazećeg blagdana, ali u Puli apsolutno ništa. Kako smo sve više turistički grad mislim da bi bilo jako lijepo da se poradi po tom pitanju", smatra naša čitateljica. Odlučili smo provjeriti što o tome kažu prozvani.

- Želimo istaknuti da je pristup Grada prema obilježavanju Uskrsa usmjeren na stvaranje sadržaja koji promiče zajedništvo, tradiciju i lokalnu kulturu, uz istodobno poštovanje različitih perspektiva i ukusa naših sugrađana. U tom duhu, Grad u suradnji s Turističkom zajednicom organizira događaj Uskršnje fritaje - fritaje sa šparugama, koji će se održati u subotu.

Na ovom događaju građanima Pule bit će podijeljeno oko 500 besplatnih porcija. Ova tradicionalna manifestacija ne samo da promiče lokalnu gastronomiju, već i potiče zajedništvo među građanima i posjetiteljima našeg grada, odgovaraju iz Grada.

Smatraju da Grad veliku pažnju pridaje i socijalnoj komponenti svojih aktivnosti, osobito u blagdansko vrijeme.

"Ove godine, u suradnji s nacionalnim trgovinskim lancem Konzum, osigurano je 510 poklon bonova u iznosu od 54 eura za umirovljenike slabijeg socioekonomskog statusa. Ova inicijativa je dio šireg programa socijalne skrbi kojim Grad nastoji podržati svoje stanovnike tijekom cijele godine, posebice povodom blagdana", napominju.

Iz Grada izražavaju razumijevanje oko različitosti ukusa i perspektive naših sugrađana kada je riječ o ukrašavanju i obilježavanju blagdana.

"Stoga nastojimo pronaći ravnotežu koja će odražavati širinu i raznolikost naše zajednice", zaključuju iz Grada.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum