TRADICIONALNA USKRSNA FRITAJA

Podijeljeno više od 600 porcija velike  fritaje sa šparugama


Više od 600 porcija tradicionalne uskrsne fritaje, spravljene od 1500 jaja, deset kilograma šparuga i pet kilograma mladog luka, podijeljeno je na Veliku subotu Puljanima i njihovim gostima na gradskoj tržnici. Kao i svih drugih blagdana tijekom godine, kada se velika pulska padela stavlja "u mot", i ovom je prigodom lijepa besplatna porcija zdrave užine privukla jako veliki broj posjetitelja koji su strpljivo čekali u redu da dođu do svog tanjura. Među njima su bili i mnogobrojni turisti koji su oduševljeno fotografirali veliku padelu i raspitivali se što se to kuha.

Meštru od pulske padele Budimiru Žižoviću i ekipi, ovaj se put pridružila i komercijalna direktorica pulske Agrokoke Jasmina Angelini.

- Agrokoka svaki put za pulsku padelu donira potrebnu količinu svježih jaja, no ovo je prvi put da smo se pridružili i miješanju fritaje. Moram priznati da je to jedno zanimljivo iskustvo i potrudit ćemo se na ovaj način sudjelovati u pripremi raznih fritaja i ubuduće, rekla je Angelini kratko i požurila velikim lopaticama miješati fritaju.

Ni miješanje fritaje, a ni čekanje u podugačkom redu na svoju porciju, nisu nimalo lak posao, no dobro je raspoloženje održavala grupa In Vino Veritas svojim veselim glazbenim repertoarom.

Na Narodnom trgu i danas su se našli raznovrsni proizvodi koji se nude u sklopu "Handmade s markata", a pridružili su im se i OPG-a Franjul sa suhomesnatim proizvodima iz Sv. Petra, Pršutana Bani sa suhomesnatim proizvodima iz Labina, OPG Stipančić s raznovrsnim proizvodima od lavande, zatim delicije trgovine Marinena delicije i predmeti od maslinovog drva OPG-a Brig. Prigodan program za predblagdanski vikend prva je od aktivnosti kojima će se sve do kraja godine obilježavati 115. godišnjica otvorenja pulske tržnice. Gradnja zgrade pulske tržnice započela je davne 1902. godine u vrijeme Austro-ugarske monarhije i svečano je otvorena 18. listopada 1903. godine. Tada je svojom željeznom konstrukcijom predstavljala građevinsko čudo, a i danas je nazivaju najljepšom hrvatskom tržnicom. U isto vrijeme uređen je i prostor otvorene tržnice koji je, radi zaštite od sunca i nametnika, zasađen kestenovima koji su u međuvremenu izrasli u predivan, gotovo šumovit pokrov današnje tržnice.

Organizatori programa Uskrsna tržnica su Grad Pula i Tržnica d.o.o. Pula, sponzor je Turistička zajednica grada Pule. (P. S.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini