Okupio se velik broj ljudi

Tradicionalna manifestacija na pulskoj tržnici: USKRSNA FRITAJA OD 1.500 JAJA NESTALA U TRENU

| Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ


Uoči uskrsnih blagdana, pulska Tržnica u subotu je za sve posjetitelje organizirala tradicionalnu fritaju sa šparugama. Pripreme za mega fritaju u velikoj pulskoj padeli započele su već oko 10 sati kada se na gradskoj tržnici već okupio velik broj Puljana koji su obavljali posljednje pripreme sa sutrašnji blagdan. Kako bi fritaja bila baš onako kako treba, pobrinuo se glavni kuhar Budimir Žižović Žižo koji je umutio čak 1.500 jaja. U fritaji je bilo i 20 kilograma šparuga, pet kilograma mladog luka i sedam litara maslinovog ulja, a sve se to potom na laganoj vatri pažljivo miješalo još najmanje 45 minuta.

-Za savršenu fritaju, pogotovo kada se radi u ovako velikoj padeli, najvažnije je na vrijeme ugasiti vatru. Lako je doma napraviti fritaju s četiri ili pet jaja ali za velike porcije potrebno je iskustvo, rekao je Žižo kojem je desna ruka bio Gianni Krizman, a u pripremi su mu pomagali i dogradonačelnica Elena Puh Belci, direktor pulske Tržnice Renato Perc te Gastro tim Rock Cafea.

Podijeljeno je čak 500 porcija ove slasne proljetne delicije. Osim guštanja u finoj marendi, Puljani ali i strani turisti zaplesali su uz glazbenu pratnju Serđe Valića i njegovog pratećeg benda. Posjetitelji su mogli kupiti neku sitnicu i na manifestaciji "Mirisi i okusi Istre" koja se održavala na stolovima pored fontane na tržnici. Prekrasan proljetni dan, produženi vikend i nadolazeći blagdan Uskrsa, bili su savršen povod za ugodnu šetnju i druženje. Sunce je mnoge izmamilo na ulice, a terase kafića u centru grada bile su popunjene do posljednjeg mjesta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater